Eldobod az agyad a Google új rajzolós játékától

1

Egy kifejezetten érdekes játékot készített a Google, amelynek röviden annyi a lényege, hogy mi rajzolunk, a mesterséges intelligencia pedig kitalálja mi van a képen.

Quick, draw! egy kísérleti játék, amelynek a célja, hogy teszteljük, illetve tanítsuk a Google mesterséges intelligenciáját, miközben jót szórakozunk. Persze akár csalás is lehetne a dolog, hiszen a program mondja meg, hogy mit kell lerajzolnunk, amit utána az MI megpróbál felismerni, de nyilván nincs ilyesmiről szó.

google-rajz-01

Kapunk tehát egy szót (lehet tárgy, előlény vagy bármi más), amit 20 másodperc alatt kell minél felismerhetőbben lerajzolnunk. A mesterséges intelligencia közben folyamatosan találgat, hogy éppen mi lehet a képen, és ha eltalálja mielőtt lejár az idő, akkor megvan a pont. Egy kör hat ilyen próbálkozásból áll. Szerintem kifejezetten ötletes a játék, csak egy kis angol tudás kell hozzá. Én mondjuk touchpaddal próbáltam, így elég nehéz volt rajzolni, és mobilon sem ment valami jól, de egérrel vagy érintőceruzával biztosan könnyebb.

Tipp: ha nem ismered a szót, amit le kellene rajzolni, akkor írd be gyorsan a Google-be, és a képtalálatoknál egyből látod, hogy mi is az. Persze egy egyszerű netes szótár vagy a Google Fordító is megteszi.

Hogy tetszik a játék?

forrás: Google

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid