Elephone E10 – Android 10, NFC és 48 MP-es kamera fillérekért

0

Hihetetlen, hogy manapság már mennyi, azelőtt csak a csúcskategóriás okostelefonokra jellemző tulajdonság, alkatrész találta meg az útját az olcsóbb, olykor belépőszintű készülékek világába. Manapság már egy filléres mobil is tudhatja az NFC-t, megkaphatja a legújabb operációs rendszert, és bizony még tisztességes kamerákkal is elláthatják a gyártók. Pontosan ilyen telefon az Elephone E10 is, ami a már említett adatkapcsolati opció mellett Android 10 rendszerrel, valamint egy 48 megapixeles elsődleges képrögzítő egységgel dicsekedhet, számos más mellett, amelyekről az alábbiakban szót fogunk ejteni. Mindez egy alig 110 dollárért, vagyis nagyjából 37 ezer forintért rendelhető mobilban.

Az Elephone E10 megjelenítője 6,5 colos, IPS panelre épül és HD+ felbontás. Bár nyilván nem ez a képernyő fogja megszorongatni az OLED és más puccos panelekkel felszerelt drága telefonokat, az ár ismeretében simán együtt tudunk élni ezzel a kompromisszummal, amúgy is valahol muszáj volt meghúzni a nadrágszíjat. A készülék kijelzője legalább vékony keretekkel van körülvéve, és az esőcsepp alakú szenzorsziget is egészen szokható, és egyben szükséges, hiszen itt található az előlapi kamera, melynek felbontása 13 MP.

Az Elephone E10 lelke egy nyolcmagos MediaTek lapkakészlet, mégpedig a Helio P22, amely mellett 4 GB RAM – igen, ez már a belépőszinten is jár -, valamint 64 GB, micro SD kártya révén bővíthető belső tárhely teljesít szolgálatot. A 4G LTE kapcsolatok támogatottak, többek között a nálunk sűrűn használt B20 frekvencia, ennek főleg a vidékiek fognak örülni.

A mobil belsejében NFC chip is megtalálható, amelynek segítségével elérhető a mobilfizetés, valamint egy villámgyors adatátviteli opció. FM rádió van, fülhallgató kimenet nincs, maradnak a vezeték nélküli vagy USB-C portot támogató headsetek, de talán ezzel is együtt lehet élni, főleg, hogy a Bluetooth fülesek újabban már egészen kiválóak.

Fotózni a hátlapon található, összesen négy érzékelőt magában foglaló rendszerrel lehet, amelynek elsődleges szenzora egy 48 MP-es modul, munkáját segíti egy 13 MP-es ultraszéles látószögű, valamint egy 5 MP-es dedikált makró kamera, aztán nem szabad megfeledkezni a 2 MP-es mélységérzékelőről sem. A piacon vannak jobbak, de ennyiért ilyen kamerarendszert nem igazán lehet találni, még ázsiai okostelefonokon sem.

Az Elephone E10 mobilitását egy 4000 mAh kapacitású akkumulátor szavatolja, ami 10 wattos adapterrel tölthető. A készülék, ahogyan a bevezetőben is írtuk, Android 10 operációs rendszert futtat, mégpedig minden különösebb módosítás nélkül. Az Elephone E10 most mindössze 109,99 dolláros áron rendelhető, ami a vámmentes EU Priority Line szállítással nagyjából 37.500 forintot jelent, ennyiért pedig nagyon jó vétel ez az NFC chippel, friss rendszerrel, 48 megapixeles kamerával, és nem mellesleg kétcsatornás Wi-Fi modullal, GPS/AGPS/GLONASS navigációval, valamint ötödik generációs Bluetooth modemmel felszerelt készülék.

A telefonon természetesen elérhető a magyar lokalizáció, így a magyar nyelv is. További részletek, információk, és persze megrendelés ezen a linken!

Forrás: Banggood

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid