Elindult az Android Pay

0

Hosszú várakozás, rengeteg előzetes információ és pletykák tömkelege után a Google végre elindítja a mobilfizetési szolgáltatását, az Android Pay-t Amerikában.

A mobilfizetés nagy divat mostanság, aki él és virul saját megoldást fejleszt, hiszen hatalmas pénzek vannak ebben a szektorban. A Samsung, a Mastercard és az Apple csak néhány azon cégek közül, akik szeretnének egy szeletet a tortából. Azonban a Google sem akar kimaradni a buliból, sőt, a startnál talán ők vannak a legjobb pozícióban az Android hatalmas népszerűsége miatt.

A szolgáltatást a Google I/O nevű rendezvényen jelentették be először. Már több pletykát is kaptunk a lehetséges megjelenési dátumról, azonban eddig ezek nagy része hamisnak bizonyult. Nem úgy a mostani, hiszen a mai naptól hivatalosan is fizethetünk az androidos telefonunkkal, de egyelőre elég sok megkötéssel.

android-pay

Először is a szolgáltatás jelenleg csak az Egyesült Államokban érhető el, ott viszont közel egy millió helyen. A legnagyobb bankok már a megjelenéskor támogatják az Android Pay-t (pl. Bank of America, Discover, Navy Federal Credit Union, PNC, Regions Bank, USAA stb.), valamint azon üzletek, éttermek stb. listája is folyamatosan bővül, ahol fizethetünk a Google megoldásával. A híresebbek közül hagy említsem meg a Nike üzleteit, a McDonald’s-t vagy a Subwayt.

android pay helyek

A szolgáltatásnak három komolyabb rendszerkövetelménye van: a telefonunknak rendelkeznie kell NFC chippel, 4.4-es vagy annál újabb Android rendszert kell futtatnia, illetve a Google szolgáltatások legújabb verziója is elengedhetetlen hozzá. A biztonságra különösen odafigyeltek az Android Pay tervezésekor, ugyanis fizetés során a bankkártyák adatai sosem lesznek hozzárendelve a tranzakcióhoz. Ezenkívül értesítést kap a felhasználó minden egyes fizetés után, tehát ha gyanús vásárlás történik, egyből reagálhatunk rá. Az Android Eszközkezelő segítségével pedig azonnal zárolhatjuk a telefonunkat és letörölhetjük a személyes adatainkat róla, ha ellopták azt. Egyébként ez utóbbi alkalmazás használata ajánlott mindenkinek, hiszen a segítségével az elveszett mobilunkat bármikor megcsörgethetjük, vagy ahogy említettem, zárolhatjuk azt.

android-pay1

Az Android Pay tehát elindult az USA-ban, de valószínűleg a Kanadában és Nagy-Britanniában élőknek sem kell már sokat várni a szolgáltatásra. Itthon azonban még biztosan el fog telni néhány hónap (netán év), amíg valaki ezzel a módszerrel fog fizetni, hiszen az ilyen új trendek hazánkat rendszeresen később érik el, vagy akár teljesen elkerülik.

Android Authority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu egyik legújabb és legfiatalabb szerkesztője.

NapiDroid