Jönnek a 6 GB RAM-mal szerelt mobilok

0

Egyre több androidos készülékbe kerül 4 GB operatív memória, ami bizonyos esetekben már laptopoknak is a becsületére válik. Ám a történet korántsem itt ér véget, és hála a Samsungnak, hamarosan fel fognak bukkanni a 6 GB RAM-mal szerelt okostelefonok is.

A Samsung új, 12 Gb-es LPDDR4-es memóriamodulok tömeggyártását kezdte meg a hírek szerint. Ez ne tévesszen meg senkit, 12 Gb (gigabit) nem egyenlő 12 GB-tal (gigabyte), 8-szoros a különbség, tehát az új chipek 1.5 GB-osak. Ezt már csak azért is érdemes kiemelni, mert rengeteg helyen tévesen hozták le a hírt, még nagy, közismert szakmai oldalak is 6 és 12 GB-os Samsung RAM modulokról írnak, ami távol áll a valóságtól.

6gb memory smartphone

A mostani 4 GB RAM-mal szerelt mobilokban 4 darab 1 GB-os RAM modul van, és így a 1.5 GB-os egységekkel olyan okostelefonok is lehetségessé válnak, amelyekben összesen 6 GB RAM teljesít szolgálatot.

A Samsung 20 nanométeres gyártástechnológiája révén előállított új memóriachip 30%-kal kevesebb energiát fogyaszt majd, mint a korábbi, szintén 20 nanométeres technológiával előállított 8 Gb-es (azaz 1 GB-os) LPPDDR4-es modulok. Ráadásul 30%-kal nagyobb olvasási sebességet biztosítanak, ami 4.2 Gbps-ot jelent.

A Samsung szerint az LPDDR4 kivételes előnyei révén nem csak az okostelefonok és a tabletek világában történnek előrelépések az elkövetkezendő években, hanem az ultravékony személyi számítógépek, valamint az autóipar berkein belül is.

Engadget

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid