Elindult a Huawei Mate 9 és Mate 9 Pro Android 8.0 frissítése

1

A Huawei valamikor két hónappal ezelőtt indította el az Android Oreo béta programját a Mate 9, valamint Mate 9 Pro készülékek bevonásával, azzal az ígérettel, hogy a végleges verziót hamarosan kézhez kaphatják a telefonok tulajdonosai. A sokak által várt nap végre elérkezett, és a frissítést kiadták mindkét okostelefonra.

Az új szoftver tehát Android 8.0 alapokon nyugszik, és természetesen ezúttal is vállalat saját fejlesztésű interfésze teszi teljessé az összképet. Az új rendszerhez szánt EMUI felhasználói felület szintén a 8.0 főverziónál tart. A frissítés egyelőre a vállalat hazájában, vagyis Kínában érhető el, de heteken belül több régióba is eljuthat. Említésre méltó tény, hogy az új operációs rendszert a Mate 9 Porsche Design verziója is megkapja majd.

Mégis mit kapnak azok, akik letöltik az új szoftvert a készülékükre? Nos, körülbelül azokat a dolgokat, amik a Mate 10 és Mate 10 Pro mobilokon már gyárilag elérhetőek voltak, így számítani lehet mesterséges intelligenciával kapcsolatos fícsörökre, a digitális asszisztensre, meg egy rakás más érdekességre. Ott lesz például a Huawei által fejlesztett Projection, ami ugye alkalmassá teszi a készüléket a megfelelő perifériák csatlakoztatása után arra, hogy asztali PC-re hajazó környezetet produkáljon a felhasználó számára.

Ami még nagyon klassz hír lehet más típusú Huawei okostelefonokat birtokló mobilrajongók számára az az, hogy a gyártó nem feledkezik meg róluk sem, hasonló frissítésnek örülhetnek majd a P10, illetve a Honor V9 (nálunk Honor 8 Pro) tulajdonosok is. Sajnos az ő szoftvercsomagjuk egyelőre még mindig béta fázisban van, így a kérdéses telefonok gazdáinak érdemes türelemmel lennie.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid