Elindult a Huawei Watch Fit Mini európai forgalmazása

0

Újabb eszközzel bővült a Huawei viselhető kütyüjeinek palettája, ezúttal a Watch Fit Mini karkötő/okosóra képében. A téglalap alakú AMOLED képernyővel felvértezett készülék könnyebb és keskenyebb, mint az összes eddigi Watch Fit modell, de attól, hogy a méreteket csökkentették, a funkciók széles tárháza megmaradt.

A valamelyest kisebb képernyővel és könnyebb testtel rendelkező Watch Fit Mini megtartotta nagyobb testvérének minden fontosabb funkcióját, a hosszú üzemidőt, és továbbra is ott van az oldalán egy fizikai gomb. A készülék egyik legnagyobb erénye nyilván az 1,47 hüvelykes, téglalap alakú megjelenítő, amely AMOLED technológiára épül, a panel érintésérzékeny és számos gesztusműveletet is támogat.

A képernyő felbontása 368 x 194 pixel, ami 282 ppi képpontsűrűséget eredményez. A karkötő 20 grammot nyom, szíjat pedig háromféle kivitelben lehet választani. A fehér és a barna árnyalatú bőrből készült, de van egy lila is, ami egy szilikonszerű megoldás.

A Huawei Watch Fit Mini számos hasznos érzékelővel rendelkezik. Ott van példának okáért egy hattengelyes IMU-szenzor, amely egyszerre tölti be a giroszkóp és a gyorsulásmérő szerepét, a hátlapon pedig egy pulzusmérő. A készülék mindezek mellett képes a vér oxigénszintjét is mérni, amennyiben az eredmény 80 százalék alatti, az eszköz javasolni fogja, hogy keressünk fel egy szakorvost.

A készüléken futó Huawei Lite OS rendszer részét képezi a hölgyek menstruációs ciklusának követése, illetve egy arra épülő naptár. A funkció révén diszkrét, időszerű emlékeztetőket kapnak, ha közeleg a menstruációjuk, amelyet a Huawei Health applikáción belül nyomon is követhetnek. A karkötő – vagy okosóra, nézőpont kérdése – 96 különböző beltéri és kültéri sport üzemmódot kínál, és monitorozza az alvást a már jól ismert TruSleep 2.0 technológiának köszönhetően, ami a gyártói leírások szerint az éjszakai pihenés minőségét 96 százalékos pontossággal tudja követni.

A Huawei Watch Fit Mini belsejében egy 180 mAh kapacitású akkumulátor található, ami a marketinganyagok szerint akár 14 napos üzemidőt is képes produkálni, de ha komolyabban igénybe vesszük az eszközt, akkor sem lehetetlen a 10 napos működés egyetlen feltöltéssel.

A Huawei Watch Fit Mini már elérhető néhány európai országban, az olasz és a német vásárlók például már hozzájuthatnak. A készülék ára 99 euró, ráadásul a vásárlás mellé egy ingyenes mérleg, valamint egy Runtastic Premium előfizetés is jár.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid