A Google majdnem kétszer annyi Pixel 6 mobilt gyárt, mint amennyit tavaly összesen eladott

0

A Google új zászlóshajói már itt vannak, és a legfrissebb értesülések szerint a cég annyira bízik a Pixel modellek friss generációjában, hogy majdnem kétszer annyit gyártat belőlük, mint ahány készüléket tavaly összesen kiszállított.

A Nikkei Asia szerint a Google összesen 7 millió darab Pixel 6 sorozatba tartozó okostelefon legyártását rendelte meg a beszállítóktól, ami nagyjából kétszer annyi, mint amennyi telefont tavaly eladtak. Az IDC piackutató cég adatai szerint a keresőóriás 2020-ban összesen 3,7 millió készüléket értékesített.

A Google állítólag megpróbál most tőkét kovácsolni abból, hogy ők az egyetlen amerikai székhelyű, Android rendszerű mobilokat gyártó cég, és most ne vegyük ide a Motorolát, mert az ugyebár a Lenovo tulajdonában van.

Az sem különösebben titkolt céljuk, hogy megszerezzék a globális szintérről kiszorult Huawei által hátrahagyott piaci űr egy részét. Nyilván az olyan versenytársak, mint az Apple vagy a Samsung, de még a Xiaomi is profitál abból, hogy a Huawei úgymond eltűnt a képből, de a Google tőlük is szívesen megszerezne néhány vásárlót. A hosszan tartó szoftverfrissítés mellett az egyik kulcsfontosságú fegyverük ebben a harcban a házon belül fejlesztett Tensor lapkakészlet lesz, ami a Google új Pixel mobiljainak meghajtásáért felel, és egyedivé teszi a készülékeket.

A Google nem csak hazai terepen, de Európában és Japánban is szeretné megerősíteni a pozícióját. A gyártásra még visszatérve, a keresőóriás állítólag azt tervezte, hogy a Pixel 6 sorozatot immáron Vietnámban gyártja majd, de a globális pandémia ezt a tervet megakadályozta, így a készülékek összeszerelése Kínában történik.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid