Új érzékelőkkel és funkciókkal debütált az Oura Smart Ring okosgyűrű harmadik generációja

0

Érdekes látni, hogyan szélesedik a viselhető eszközök piaca, amely már nem csupán karkötőkre és okosórákra korlátozódik. Az Oura Smart Ring okosgyűrű immáron a harmadik generációval jelentkezik, ami új érzékelőket és funkciókat kínál a jövendőbeli tulajdonos számára.

Az újítások közül az egyik legjelentősebb a 24 órás pulzusmérés, amelyet egy vadonatúj optikai szenzor tesz lehetővé. Az előző generáció csak éjszaka, alvás közben volt képes követni a pulzusszámot, így ez egy komoly előrelépés lehet krónikus betegek és az aktív életet élők számára egyaránt. Létezik egy 6,99 dolláros előfizetési csomag is, ami személyre szabott ajánlókkal, oktatóvideókkal és hanganyagokkal igyekszik segíteni a gyűrű viselőjét, a dolog teljesen opcionális, de aki előrendel, hat hónapot ingyen megkap.

Az okosgyűrű most 7 egészségkövető érzékelővel lett felszerelve, ezek közül az egyik a véroxigénszintet méri, ám ezt az opciót csak jövőre fogják élesíteni. A gyártó azt állítja, hogy az új kütyü képes lesz a nők ciklusát 30 nappal előre megjósolni algoritmusok és testhőmérséklet-mérések révén. A gyűrű 6 nappal a menstruáció kezdete előtt értesíteni fogja a felhasználót, ráadásul tanulni tud a felhasználók biológiai változásaiból, ezáltal még pontosabb eredményeket szolgáltathat a jövőben.

Az Oura Smart Ring anyaghasználatára sem lehet panasz, mert az új generáció titánból készült, és képes akár 100 méter mély vízben is megőrizni működőképességét. A rengeteg beépített technológia ellenére a készülék mindössze 4-6 grammot nyom a választott méret függvényében. A beépített akkumulátor 4-7 napos üzemidőt képes biztosítani egyetlen feltöltéssel, a működési időt leginkább az befolyásolja, hogy be van-e kapcsolva a folyamatos pulzusmérés vagy sem.

Az Oura Smart Ring okosgyűrű forgalmazása november 15-én kezdődik, de az előrendelés már él, a gyűrű 299 dollárba kerül. Mielőtt valaki megvásárolná készüléket, érdemes észben tartani, hogy nem minden funkció lesz elérhető a megjelenéskor.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid