Hivatalos: nem lesz több Google Nexus készülék

1

Egy korszak most véget ért. A Google Android rendszert futtató referenciamodelljeinek sorozata, a Nexus nem folytatódik tovább. A keresőóriás ráadásul eltávolította a Google Store-ból a Nexus 5X-et, és a Nexus 6P-t.

Persze sopánkodni nem kell, hiszen a stock Android zászlaját ezentúl a Pixel modellek viszik tovább, amelyek a Google első saját márkajelzés alatt piacra kerülő okostelefonjai. A páros már most előrendelhető bizonyos piacokon. Akik netán mégis egy Nexus masina érkezésében reménykednek, azoknak a jókedvét maga a Google rontotta el, hivatalos nyilatkozat formájában.

Huawei-Nexus-6P-hivatalos-header

A vállalat tervei között nem szerepel több Nexus családba tartozó eszköz, és hogy megnöveljék ezen állítás súlyát, a cég eltávolította az LG által gyártott Nexus 5X-et, és a Huawei-féle Nexus 6P-et a saját online áruházából. Természetesen különféle kereskedőktől, forgalmazóktól ezután is meg lehet majd venni ezeket a készülékeket, bár hogy meddig élhetünk ezzel az opcióval, az nyitott kérdés.

További rossz hír, hogy a Pixel mobilokon debütált Android 7.1-es újítások egy része nem fog eljutni a Nexus mobilokra. Ha tehát nem szeretnél lemaradni a funkciók terén akkor, akkor muszáj lesz váltanod valamilyen Pixel márkajelzésű telefonra, ami nem lesz egy olcsó mulatság.

Bővebben itt olvashatsz az új Google Pixel modellekről.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid