Élőben közvetítették a Samsung Galaxy Fold strapatesztjét, csúnya vége lett

0

A Samsung belső tesztjei szerint a Galaxy Fold 200 ezer kinyitást és becsukást is kibír, vagyis akkor sem lenne baja 5 évig, ha napi százszor hajtanánk szét és össze. A CNet gondolt egyet, beszerzett egy erre a célra alkotott gépet, majd elindította a saját tesztjét, amit élőben lehetett követni 14 órán keresztül.

Beindították tehát a masinát, ami folyamatosan szétnyitja és bezárja a Samsung hajlítható mobilját, ám sajnos nem jutottak el a 200 ezer ciklusig, durván 119 ezer hajlítás után megadta magát a kijelző fele, majd később további problémák adódtak.

Persze ez sem rossz eredmény, hiszen így is kijön nagyjából 3 év használat napi 100 hajlítással, ami azért valljuk be elég sok, kevesen fogják ennyit hajtogatni. Ráadásul mielőtt leszólnánk a készüléket, hogy “csak” cirka 120 ezer hajlítást bírt, nem árt beletekerni a videóba. Meglehetősen agresszív a gépezet, amivel tesztet végezték, csak úgy csapkodja a mobil két felét. Ez egyáltalán nem nevezhető normál használatnak, és igazából még az is meglepő, hogy eddig bírta a készülék.

Végül pedig fontos kiemelni, hogy elég nagy ebben ez egészben a véletlen szerepe. A tömeggyártásnak is megvannak a maga tökéletlenségei, így némelyik példány minden bizonnyal jobban, míg valamelyik kevésbé bírja. Az pedig továbbra is érvényes, hogy a Galaxy Fold inkább csak egy koncepciótelefon, és bár meg lehet vásárolni bizonyos piacokon, nem a világ meghódítása volt vele a Samsung célja, inkább az, hogy megmutassák, mennyire élen járnak az innovációban. A következő generációk egyre jobbak lesznek, és valószínűleg olcsóbbak is, érdemes tehát kivárni.

Forrás: CNet

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid