Elrejthető a Samsung Galaxy S10 mobilok kamerakivágása

0

A Samsung nemrég mutatta be új csúcsmodelljeit, a Galaxy S10 készülékeket, amelyek legszembetűnőbb közös jellemzője a “lyukas” kijelző. Ez elég megosztó, de szerencsére ha valakinek nagyon zavarja a szépérzékét, akkor van mód az elrejtésére.

A Samsung alapból igyekezett olyan gyári háttérképeket összeválógatni a Galaxy S10-hez, amelyek a kamerakivágás környékén elsötétülnek, így kevésbé szembetűnő a lyuk. Ez csak a kezdőképernyőn használ, de szerencsére van más megoldás is.

A kijelzőbeállításoknál a “Teljes képernyős alkalmazások” menüpont alatt van lehetőség a szelfikamera elrejtésére. Ez hasonóan működik, mint a notch-os telefonoknál, vagyis a felső sáv fekete lesz, mintha ott már nem is lenne kijelző. Ezzel elveszítjük a vékony keret előnyét, de biztos lesznek páran, akik inkább elviselik a vastagabb felső kávát, mint azt, hogy a kijelzőben van egy lyuk.

Ilyen lesz a végeredmény:

A döntést tehát a felhasználók kezébe adja a Samsung, ami mindenképpen pozitív, még ha valószínűleg kevesen is élnek majd vele. Ez egyébként más téren is megmutatkozik, 2 év után ugyanis végre testreszabhatóvá teszi a gyártó a Bixby gombot, így az már nem csak a virtuális asszisztens indítására lesz használható.

Téged mennyire zavar a lyukas kijelző? Jobb egy notch vagy a vastagabb káva?

Via Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid