Végre! A Samsung személyre szabhatóvá teszi a Bixby gombot

0

A Samsung rajongók vélhetően tisztán emlékeznek arra a közel két évvel ezelőtti napra, amikor megérkezett a Galaxy S8. A készülék saját dedikált gombot kapott a vállalat akkor bemutatott, ám sokak számára kevésbé hasznosnak bizonyuló virtuális asszisztenséhez, a Bixbyhez. A billentyűt akkor nem lehetett személyre szabni, hogy más funkciókat indítson, de végre megtört a jég, és a Samsung hozzáférhetővé teszi ezt a lehetőséget a felhasználók számára. 

A változások dicső korszaka a Samsung Galaxy S10 széria érkezésével jött el, ezeken a modelleken már szinte teljesen szabadon változtatható, mit is irányítson, milyen funkciót csalogasson elő a Bixby gomb. Persze eddig is lehetett ilyesmit, de csupán valamilyen harmadik féltől származó, kétes megbízhatóságú alkalmazásokkal, így róluk ne is ejtsünk több szót. Szóval a Galaxy S10 modellek tulajai végre megtehetik, amit eddig nem lehetett, de mi lesz a korábbi modelleket birtokló felhasználókkal? Nos, rájuk is érvényes lesz a lehetőség, némi kritériummal.

Lényegében csak annyi a feltétele a dolognak, hogy meg kell várni, és telepíteni kell majd egy későbbi szoftverfrissítést, ami lehetővé teszi a fent emlegetett kunsztot, mind a Samsung Galaxy S8 és S9 modellek, illetve a Galaxy Note 8, valamint Galaxy Note 9 számára. Látható, hogy csak azok a mobilok kapják meg ezt a lehetőséget, amelyeket Android 9 Pie operációs rendszerre frissítettek, esetleg jelenleg is zajlik a frissítésük.

Érdemes megemlíteni, hogy a Bixby ugyanúgy elő fog jönni, ha egy, netán két nyomással aktiváljuk, hiszen csupán a gesztusok egyike lesz szabadon átállítható. Mivel sokan várták ezt a funkciót, valószínűleg hatalmas üdvrivalgás fogadja majd a frissítést, amikor végre megérkezik a korábbi modellekre.

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid