Eltüntetné a lájkok számát az Instagram

0

Nemrég kiderült, hogy a Facebook alkalmazásban nagy változások lesznek, most pedig az Instagrammal kapcsolatban érkeztek érdekes, és kissé meglepő hírek.

A Facebooknak és az Instagramnak is az egyik hajtóerejét a kedvelések adják, ám sokan már mániákusan hajszolják a lájkokat, amik akár függőséget is okozhatnak. Az Instagram azonban némileg változtatna ezen a legfrissebb hírek szerint, ugyanis kikerült egy olyan felület terve, amely egyáltalán nem mutatja, hogy egy-egy kép vagy más tartalom mennyi kedvelést kapott.

Az egyik ismert, és már sokszor megbízhatónak bizonyult facebookos kiszivárogtató az Instagram androidos alkalmazásában bukkant az új felületre némi kódolás után. Ez még nem érhető el nyilvánosan, de a kikerült screenshotokon jól látszik, hogy miről van szó. Az egyes posztok alatt csak annyi látszik, hogy “XY és mások kedvelték”, ám a lájkok száma nem nyilvános, ezt csak a bejegyzés készítőjének mutatja meg az Instagram, de neki is csak akkor, ha rákattint a kedvelők listájára.

Az újítás lényege a következő az Instagram leírása alapján:

“Azt szeretnénk, hogy a követőid csak a bejegyzésedre koncentráljanak, nem arra, hogy hány kedvelést kapott egy poszt. A tesztelés során csak az láthatja a lájkok számát egy bejegyzésnél, aki megosztotta azt.”

Érdekes módon a bizonyíték ellenére az Instagram szóvivője azt mondta, hogy jelenleg nem tesztelik ezt az újítást, de azt is hozzátette, hogy folyamatosan dolgoznak azon, hogy “csökkentsék a felhasználókra nehezedő nyomást”. És akkor vissza is tértünk oda, amiről a cikk elején volt szó. Ha a posztok készítőjén kívül más nem látja a kedvelések számát, akkor kevésbé lesz rajta a nyomás, csökken a “lájkfüggőség”. És talán a lájkvadász tartalmak sem fognak annyira terjedni… Persze ehhez az influencereknek is lesz néhány szava, hiszen ők meg pont a kedvelésekből élnek, legalábbis közvetett módon.

Végezetül érdemes kiemelni, hogy egyáltalán nem biztos, hogy valóban bevezetik az említett változtatást. Az ilyesmit hosszú tesztidőszak előzi meg, és általában ezután döntik el, hogy szélesebb körben is aktiválják az újítást, vagy esetleg visszavonják az egészet. Tehát ha lesz is ebből az egészből valami, akkor az nem mostanában várható.

Via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid