Így néz ki szétszerelve a Samsung Galaxy Fold

0

A Samsung Galaxy Fold egy drága, összetett, és módfelett érdekes okostelefon, rengeteg szokatlan és innovatív technológiával kívül, no és persze belül. Nem csoda, ha sokan kíváncsiak arra, miként fest ez a készülék szétszerelve, hiszen jó lenne látni néhányat a mérnöki bravúrok közül, melyek a mobilt azzá teszik, ami. A telefont most valaki szétkapta, mint foxi a lábtörlőt, lássuk, mire jutott!

A telefon zsanérja egy elképesztően bonyolult kialakítású mechanizmus, mely összesen öt fő részből áll. Az alkatrész feladata egyértelmű, általa válik a készülék hajlíthatóvá, ez tartja síkban a mobilt, amikor nyitva van, és neki köszönhetően marad csukva, amennyiben arra van szükség.

A zsanér részei erőteljesen emlékeztetnek egy mechanikus óra belsejére, állítólag többször újra lett gondolva az elmúlt évek során, miközben a készüléket fejlesztették.

Mivel a telefon ezen része nagyon bonyolult és finom kialakítású, ez sokban nehezíti a szerelés folyamatát. Ha a zsanér elemeinek finomhangolása csak egy picit is torzul, az könnyedén megsértheti a kijelzőt. Számunkra ez azért lehet fontos, mert a Samsung jelenleg is elemzi miért törtek be, romlottak el a sajtónak kiadott tesztpéldányok képernyői.

Lehetséges, hogy az okok között a védőfólia eltávolításán túl is van valami. Mindenesetre azt legalább elmondhatjuk, hogy a nagyobbik, hajlítható kijelző cseréje egészen könnyen kivitelezhető. A kívül található megjelenítővel azonban akadt némi gond, ugyanis szétszerelés közben elpattant.

A Samsung Galaxy Fold két felét szalagkábelek kötik össze. A mobil energiaellátását végző akkumulátorok különös módon eltérő formájúak, azt viszont nem tudni, kapacitásuk megegyezik-e, avagy eltér.

Szintén nem ismert, mennyit fog a Samsung felszámítani a képernyők cseréjéért, de tekintve az 1980 dolláros vételárat, biztosan nem lesz olcsó ezeknek a kulcsfontosságú alkatrészeknek a pótlása.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid