Elveszítik a hozzáférést a Google-appokhoz ezek a régi Android telefonok

0

Hamarosan már nem csak a Huawei készülékek esetében kell lemondani a Google-szolgáltatásokról, ugyanis a keresőóriás bevezet egy új korlátozást. A nagyon régi Android verziókat futtató modellektől szintén megvonnak bizonyos lehetőségeket. Persze túlzottan nem kell megijedni, nagyon keveseket fog érinteni a változás.

A vállalat bejelentette, hogy az Android 2.3.7 Gingerbread verziót, illetve az ennél korábbi kiadásokat futtató telefonok esetében 2021. szeptember 27-től nem lehet majd belépni a Google különféle szolgáltatásaiba, mint például a Gmail, a Play Áruház, a Maps vagy a YouTube. Az indoklás szerint ezek a készülékek egyszerűen már túl régiek, és nem biztonságos a használatuk.

A dátum nem véletlen, az 2.3.7-as Android verzió, ami a Gingerbread utolsó kiadása volt, 2011 szeptemberében jelent meg, vagyis a korlátozás életbe lépésekor már 10 éves lesz. Persze az akkoriban megjelent telefonok jellemzően még tovább frissültek, tehát valójában inkább 2010-es vagy korábbi készülékekre vonatozik a Google bejelentése.

HTC Desire

Olyan mobilokra kell itt gondolni, mint a HTC Evo 4G, a HTC Desire, a T-Mobile G2, a Motorola Droid, Droid 2 és Droid X, a Google Nexus One, az LG Optimus One P500 vagy a Samsung Galaxy S I9000. Valószínűleg nem sokan vannak, akik ilyen készülékeket használnak manapság, ha pedig valaki esetleg mégis, akkor az jó eséllyel valamilyen frissebb custom ROM-mal (vagyis nem hivatalos rendszerrel), amire nem vonatkozik a korlátozás.

Az első androidos okostelefon, a HTC Dream (vagy más néven T-Mobile G1) 2008-ban jelent meg, vagyis  nagyjából az Android történetének első 2 évében bemutatott telefonok érintettek. Ezek a modellek egyébként továbbra is használhatók lesznek alap dolgokra, csak a Google szolgáltatásai nem fognak működni.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid