A világ legnépszerűbb appját már többször telepítették, mint ahány ember él a földön

0

Egy friss jelentés szerint a világ legnagyobb videós platformjának, a YouTube-nak a mobilos alkalmazása átlépte a 10 milliárd telepítést, ráadásul ez csak az Android rendszerre vonatkozik, az iOS-es számok nincsenek benne.

Megközelítőleg 7,9 milliárd ember él a földön, így sokakban joggal merülhet fel a kérdés, hogy hogyan telepíthették már 10 milliárdnál is többször a YouTube-ot Android készülékekre. Nos, a két szám kevésbé függ össze, hiszen a legtöbben pár évente azért lecserélik a telefonjukat, és sokan több eszközt is használnak (tablet, munkahelyi mobil, stb.). Jelenleg egyébként nagyjából 3 milliárd olyan felhasználó van, aki aktívan használja az Android rendszert.

A YouTube népszerűsége pedig egyáltalán nem meglepő, sokan napi szinten nézik, és rengeteg készülék már gyárilag úgy érkezik, hogy telepítve van rá az app (természetesen ezek is beleszámítanak a 10 milliárd telepítésbe).

Technikailag egyébként a Google Play Szolgáltatások rendelkezik a legtöbb telepítéssel, de ez aligha tekinthető hétköznapi alkalmazásnak, így mondhatjuk azt a YouTube-ra, hogy ez a világ legnépszerűbb mobilos applikációja.

Forrás, Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid