Emojikat lehet keresztezni a Google billentyűzetével

0

Ha eddig úgy gondoltad, hogy kevés az a pár ezer emoji, ami elérhető a telefonodon, akkor a Google kitalált egy remek újítást a számodra. Mostantól lehet ezeket kombinálni, mégpedig a keresőóriás saját billentyűzet appjával.

A Gboard ma bejelentett új funkciója “Emoji Kitchen” néven fut, és ez tökéletesen le is írja, hogy miről van szó. Az egyes hangulatjeleket tudjuk összemosni, csinálhatunk például majom fejű kaktuszt, síró arcot varázsolhatunk egy robotnak, tehetünk kalapot egy szellemre és hasonlók. Íme néhány példa:

Egyébként nem kapunk teljesen szabad kezet a Google-től, ugyanis nem lehet az összes hangulatjelet kombinálni. Ennek az az oka, hogy nem valami szuperokos AI algoritmus mossa össze valós időben az emojikat, hanem előre legyártották az eredményeket. Persze így is rengeteg a lehetőség, a kreálmányokat pedig számos alkalmazásban fel tudjuk használni.

A funkció a mai napon vált hivatalossá, és elvileg már meg is indult az élesítése, de beletelhet egy kis időbe, mire minden Gboard-felhasználónál elérhető lesz, érdemes türelmesen várni. A használata egyébként nagyon egyszerű, csak bökj az egyik hangulatjelre, és a billentyűzet a javaslatoknál feldobja az elérhető variációkat.

Ha esetleg nálad még nem jelent meg az újítás, de már nagyon ki szeretnéd próbálni, akkor jelentkezz a hivatalos Gboard béta programra, vagy szedd le innen a legfrissebb béta APK-t. Ebben elvileg már működik, bár nekem egyelőre nem sikerült előhozni. Ha valakinek összejött, írja meg kommentben.

Forrás: Google, via AndroidPolice

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid