Ennyi helyet foglal a Samsung Galaxy S20-szal lőtt 8K videó percenként!

0

Számos érdekes újítással debütáltak nemrég a Samsung Galaxy S20 telefonok, ezek közül az egyik a 8K videófelvétel. Ezzel kapcsolatban joggal merülhet fel a kérdés, hogy mennyi helyet foglalnak majd ezek a brutális felbontású videók, és a gyártó most erre is választ adott.

Egy 8K videó egyetlen képkockája 33 megapixeles, és ebből másodpercenként 24 darabot rögzít a telefon. Ez rengeteg adat, éppen ezért a helyigénye sem szerény. A Samsung szerint egy percnyi 8K videó nagyjából 600 MB-foglal majd a Galaxy S20 telefonok belső tárhelyén. Mivel az ilyen nagy felbontásban történő rögzítés elég komoly hardveres erőforrásokat igényel, ezért a gyártó 5 percben maximalizálta a 8K felvételek hosszát. Egyébként az újdonságok már minimum 128 GB tárhellyel érkeznek, és bővítési lehetőség is van, tehát lesz azért hely a nagy felbontású videóknak.

Egy Galaxy S10 esetében 4K videózásnál 340-350 MB hely fogy percenkén, és ehhez képest már annyira nem is tűnik soknak a 8K videók mérete, ez ugyanis négyszer annyi képpontot jelent. További érdekesség, hogy egyedül az S20 Ultra 108 MP-es fő szenzora üti meg a 8K szintet, vagyis a 33 MP-t, a sima S20 és az S20+ is csak 12 MP-es fő kamerát kapott. Ezeknél a 8K videókat a 64 MP-es telefotó kamerával készíti a rendszer.

Az S20 mobilok további újításairól, és a hazai árakról itt írtunk.

Via Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid