Ennyi mobiladatot használ fel havonta egy átlag európai

5

Egy friss kimutatás az európai mobilinternet felhasználók adatfogyasztási szokásairól próbál egyfajta átfogó képet készíteni. A GlobalData csapata annak járt utána, hogy vajon a júzerek mennyi mobilinternetet használnak el átlagosan egy hónapban, és ezek alapján rangsorolták is a különböző nemzeteket az öreg kontinensen. 

Összességében egy átlag európai mobilinternet használó 2.4 GB adatot forgalmaz egy hónapban egy SIM kártyán keresztül – derül ki a már említett cég idei elemzéséből. Az országok között Finnország áll az élen, az ott élő mobilnetezők SIM kártyánként 13.3 GB adatot használnak fel minden hónapban, átlagosan. Az iménti mennyiség több, mint kétszerese annak, amit az osztrákok forgalmaznak, náluk ugyanez a mennyiség 5.7 GB. A lengyelek és az oroszok is ott vannak az élen, előbbi nemzet tagjai 3.7 GB-ot, míg az utóbbiak 3.5 GB-ot “fogyasztanak el” átlagosan a világhálóból minden egyes hónapban

Más országokban nem használják ennyire aktívan a mobilinternetet, ott vannak többek között az ukránok, a szlovákok, a csehek, vagy akár a németek, ők mind 1 GB alatt maradnak egy hónap leforgása során. Természetesen ez az adat ismételten átlagosan, és egy SIM kártyára vonatkozóan értendő. Érdekes adalék, hogy Ukrajnában nem is olyan régen kezdték el kiépíteni a 3G hálózatokhoz szükséges infrastruktúrát, amit 2015-ben kezdtek el fejleszteni. A 4G hálózatok még váratnak magukra, ami mindenképpen hátrányba sodorja őket. A francia és az angol felhasználók esetében sokat rontanak az átlagon az M2M típusú kártyák, amelyeknél átlagosan kevesebb, mint 300 MB érhető el egy hónapban.

Sajnos a magyarokról nem szól a kimutatás, pedig érdekes lett volna közelebbi információt szerezni hazánk mobilinternetezési szokásairól. Az itteni adatforgalmakon biztosan sokat dobnak a helyi szolgáltatók korlátlan ajánlatai, amelyek között akadnak kifejezetten “gyilkos” konstrukciók is. Ti mennyi mobiladatot forgalmaztok egy hónapban?

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid