Jönnek az 512 GB-os mobilok

0

Már a 128 vagy a 256 GB-os belső tárhely is elég soknak tűnik egy okostelefonban, a Samsung fejlesztésének hála azonban hamarosan megérkezhetnek az 512 GB-os mobilok.

A Samsung hivatalosan is bejelentette, hogy elkezdte az iparág első 512 GB-os eUFS (embedded Universal Flash Storage) háttértárainak tömeggyártását. Egy ilyen egység 8 darab 64-rétegű 512 gigabites V-NAND chipből és egy vezérlő chipből áll. Az új belső tároló a gyártó közleménye szerint 130 darab 10 perces 4K felvétel tárolására is képes.

A Samsung szerint ez most a legfejlettebb megoldás a piacon, amely kiküszöböli a memóriakártyák használatából adódó gyengeségeket és teljesítményromlást. Az új eUFS chip villámgyorsan működik, az olvasási sebessége elérheti a 860 MB/s-ot, az írási sebesség pedig akár 255 MB/s is lehet. Így ha például a telefonról egy SSD-re akarunk egy 5 GB-os filmet másolni, akkor az nagyjából 6 másodpercet vesz igénybe.

Arról egyelőre nincs hír, hogy mikor jön ez első mobil, amelyik ekkora háttértárral bír, de minden bizonnyal jövőre már több ilyen telefonnal is találkozhatunk majd.

Forrás: Samsung

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid