Ennyiért vásárolhatsz laptopot

0

Rengeteg cikk taglalja, milyen laptopot érdemes választani, mekkora legyen a képátmérő, milyen processzor dübörögjön benne, mennyit bírjon az akku… De mi van akkor, ha a lehetőségeinket a pénztárcánk határozza meg? Összegyűjtöttük, mire számíthatunk a különböző ársávokban.

100 ezer alatt…

Lehet azon vitázni, hogy a 100 ezer forintnál olcsóbb laptopok ajánlhatók-e egyáltalán a felhasználók számára, az azonban megkérdőjelezhetetlen, hogy alapszintű igények esetén teszik a dolgukat. Ha szövegszerkesztésre, internetes böngészésre, videótartalmak megtekintésére, zenehallgatásra keresünk jó ár-érték aránnyal rendelkező gépet, ebben az ársávban megtalálhatjuk az igényeinknek megfelelőt. Az eMAG laptop kínálatában jelen pillanatban 18 ajánlatot találunk 100 ezer alatti áron; a legtöbb ilyen készüléket a Lenovo gyártja, de feltűnik egy-egy Asus, Navon és Kiano gép is.

Találkozunk több 15,6 hüvelykes géppel, van full HD felbontással rendelkező is, sőt, a többség Intel processzort használ, persze azok közül a kevésbé izmosakat. A 4 GB memória és a 128-as SSD szinte alapvető elvárás már ebben az árkategóriában is.
Habár ezek a csomagok alkalmatlanok erőforrásigényes játékok futtatására vagy videóvágásra, az átlagos felhasználói igényeket képesek kielégíteni.

100 és 300 ezer között…

Ugorjunk egy nagyot, és nézzük meg, mit kaphatunk 100-300 ezer forintos ársávban! Elég szélesre nyitottuk az ársáv-ollót, és nem is igazán tudjuk megrajzolni a határokat. Az alsóbb szinteken olyan gépekkel találkozunk, amelyek elsősorban komfortos irodai munkavégzést tesznek lehetővé, de az erőforrásigényes feladatok megizzasztják őket. AMD és Intel processzorok is képviseltetik magukat az ilyen gépeknél, kicsit izmosabb kivitelben, mint a 100 ezer alatti kategóriában. Az újabb menő játékok behalnak rajtuk, de egy ilyen géppel be lehet fejezni egy egyetemet.

Ahogy araszolunk felfelé az ár-létrán, egyre inkább snassz dolog 8 GB alatti memóriát használni. Az SSD meghajtók is egyre inkább nőnek, az árba egyre gyakrabban belefér akár 1 terra tárkapacitás is. 200 ezer környékén még mindig az integrált grafikuskártyák a meghatározók, de egyre gyakrabban tűnnek fel Nvidia Geforce MX és AMD VGA kártyák. Az ilyen gépek némi kompromisszum árán már alkalmasak akár videóvágásra – ha van türelmünk kivárni a renderelést – és játékra is; az újabb, nagy erőforrásigényű játékokat azért ne erőltessük…

300 és 500 ezer között…

Ennél az árazásnál már kicsit szétválnak a dolgok… Az egyik irányba a bivalyerős biznisz gépeket találjuk, a másik irányba pedig az alapfelszereltségű gamer laptopok láthatók.

 

Forrás: eMag

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid