Az AnTuTu megnézte, hogy melyik a leggyakoribb kijelzőfelbontás

0

A népszerű tesztprogram fejlesztői megosztottak néhány felhasználói statisztikát, amelyekben érdekes adatokkal találkozhatunk.

Az AnTuTu mint tesztprogram az egyik legnépszerűbb alkalmazások közé tartozik, és elég sok információ nyerhető ki az adatbázisából. Azt azért ne felejtsük el, hogy ez nem teljesen reprezentatív az egész androidos piacra nézve, mivel olcsóbb mobilokat ritkábban tesztelnek vele.

Ennek ellenére elég pontos képet adhat a piac azon részéről, akik nagyobb összeget fordítanak mobilokra, rendszeresen használják azt, illetve kíváncsiak is annak tudására.

Az első kategória a felbontás. Itt jól kivehető, hogy az 1080p dominál. 24.37%-on áll a Full HD, és 17.19%-on a Full HD+.

Chipset terén elsöprő többséggel nyertek az octa-core, azaz a 8 magos megoldások, hiszen a tesztelt mobilok 73.5%-a már ilyet tartalmaz, 21.9%-ban pedig 4 magos lapkával találkozhatunk.

A memóriára vonatkozó statisztika már eléggé töredezett, és meglepetésre a tesztelt mobilok 36.51%-ban 6GB RAM van, míg 31.7%-on állnak a 4GB-os modellek. Ez is igazolja, hogy inkább az erősebb mobilok tulajdonosai használják a tesztet, mivel az adatok szerint több mobil tartalmaz 8GB RAM-ot, mint 2 GB-ot.

Háttértárban a 64GB-os modellek dominálnak, méghozzá 41.13%-kal. Érdekes módon a 128GB-os telefonok eszerint sokkal népszerűbbek a 32GB-os társaiknál.

OS terén az Oreo nyer, méghozzá 61.4%-kal, az ezüstérem pedig a Nougat-é. Ez a statisztika például teljesen ellentmond a Google által nemrég közzétett eredményekkel, de itt is ugyanaz a magyarázat.

Az AnTuTu-t főleg az újabb és erősebb modellek tulajdonosai használják, így a fenti számok erre a rétegre relevánsak.

Forrás: GSMarena

 

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid