Érkezik a Sony másik zászlóshajója, az Xperia Pro-C

0

Még meg sem száradt a tinta a Sony Xperia 1 VI dobozokon, de az Insider Sony már a japán gyártó következő zászlóshajójáról értekezik. Az okostelefon az Xperia Pro-C névre fog hallgatni, és az Xperia Pro-I utódja lesz, rengeteg újítással, fejlesztéssel.

Az érkező készülék egyik legérdekesebb és sokak számára valószínűleg legvonzóbb tulajdonsága az lesz, hogy a 6,5 colos helyett egy kompaktabb 6,0 colos kijelzőt kaphat, amely egy tükröződésgátló bevonattal is fel lesz vértezve. A panelen állítólag 1440p+ felbontásban jelennek meg a tartalmak. Az okostelefon meghajtásáról Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészlet gondoskodik majd, amely mellé 12 GB RAM és 256 GB háttértár kerül az alap konfigurációban.

A jelentés a Sony Xperia Pro-C képrögzítőiről is említést tesz. A készülék elsődleges kamerája 1 hüvelykes, 50 megapixeles szenzorral lesz felszerelve, amelyhez egy 20 mm-es, f/1.8 rekeszértékű, optikai képstabilizátorral kiegészített lencse csatlakozik. A mobil boldogulni fog a 12 bites RAW és a 14-bites DCG RAW formátumokkal egyaránt.

Az elsődleges kamerához két 12 megapixeles képrögzítő egység társul be. Az egyiket szintén 20 mm-es objektívvel szerelik fel, ugyanakkor érzékelője csupán 1/2,9 hüvelykes lesz, f2.0 apertúrával. Azt egyelőre nem tudni, hogy ez a kameramodul egészen pontosan milyen szerepet tölt be, és a szivárogtató sem árul el további részleteket.

A másik 12 megapixeles kamera képes lesz a 4K felbontású videók rögzítésére akár 120 fps-sel, 10 bites 420 S-LOG gammakorrekcióval, és a Hybrid Log-Gamma HDR formátummal is meg fog birkózni. A bennfentesek nem írnak ultraszéles látószögű vagy telefotó kameráról, az eddigi információk alapján az Xperia Pro-C hátoldaláról ezek akár le is maradhatnak.

Az okostelefon energiaellátásáról egy 5000 mAh kapacitású akkumulátor fog gondoskodni, amely támogatni fogja a Power Delivery protokollt, illetve a 45 W-os gyorstöltést. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Sony Xperia Pro-C mikor érkezik, abban viszont szinte biztosak vagyunk, hogy masszív árcédula kerül a dobozára, az elődje sem volt éppen pénztárcabarát ajánlat.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid