Hivatalosan is belép Magyarországra a világ 4. legnagyobb telefongyártója

0

Habár a legutóbbi adatok szerint már a világ 4. legnagyobb okostelefon gyártója (a Samsung, az Apple és a Xiaomi után), a Transsion egy kevésbé ismert vállalat Magyarországon. Ez a közeljövőben megváltozhat, ugyanis a sencseni székhelyű csoportosulás hamarosan hivatalosan is belép Magyarországra a Tecno márkával.

Persze, mi azért eddig is követtük a gyártó és a márka körüli fontosabb történéseket, és az érdekesebb készülékeikről beszámoltunk. A Tecno okostelefonjait június 3-tól lehet majd megvásárolni a hivatalos partnerektől, amelyek sorát a MediaMarkt, a Euronics, az Alza, az eMag, az Auchan és a Pepita is erősíti. A Tacno brandet 2006-ban alapították, és akkor még az volt vele a Transsion célja, hogy a fejlődő piacokon kínáljanak elérhető árú készülékeket.

A márka erős jelenléttel bír Afrikában, Pakisztánban, de az indiai piacon is ott vannak a tíz legnagyobb gyártó között. Az európai régióba tavaly kezdtek el belépni, elsőként Lengyelországban, Csehországban és Szlovákiában kerültek fel Tecno márkájú készülékek a boltok polcaira, Románia és Magyarország pedig a terjeszkedés második hullámához tartozik, amely idén vette kezdetét. Szolgáltatói kínálatban egyelőre nem érdemes keresni a márka készülékeit, de a helyi képviselet munkatársai azt nyilatkozták a Mobilarénának, hogy már folyamatban vannak a tárgyalások a hazai operátorokkal.

Habár a brand belépőszintű és középkategóriás készülékekkel kezdte meg hódítását, sokkal prémiumabb modelleket is piacra dobtak az elmúlt években. Gondolhatunk itt például az általunk is ismertetett hajlítható képernyős Phantom V Fold-ra. A felsőbb szegmensekhez tartozó Camon és Phantom sorozatok készülékeinek érkezésére egyelőre még várni kell Magyarországon. Helyettük a Spark 20 modellek kerülnek elsőként forgalomba.

Ezeknek az okostelefonoknak a vonzereje leginkább a 100 ezer forint alatti vételárban érhető tetten, illetve az árhoz képest egészen korrekt jellemzőkben. A Spark 20 készülékek MediaTek Helio G vagy Unisoc chippel szerelt ajánlatok, amelyek magas képfrissítésű OLED vagy IPS megjelenítővel rendelkeznek. A Tecno márkájú okostelefonok szervizeléséért a TMX Mobile Solution, Kft., vagyis a Telemax lesz felelős, a mobilokat kétéves garanciával kínálják majd a viszonteladók.

Forrás: HWSW, Mobilaréna

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid