Itt a YouTube Premium Lite, ami olcsóbban kínál reklámmentes videózást

0

Egy új előfizetési opció vált elérhetővé azok számára, akik szeretnének belekóstolni a YouTube Premium szolgáltatásba. A YouTube Premium Lite már több európai országban is elérhető, olcsóbb, mint az alap előfizetés, ennek megfelelően akadnak kompromisszumok is, de sokak számára vonzó lehet a havidíjért kapott teljes reklámmentesség.

Az új szolgáltatási opció elérhető Belgiumban, Dániában, Finnországban, Luxemburgban, Hollandiában, Norvégiában, Luxemburgban, Svédországban és Belgiumban, de kísérleti jellegét tekintve egyelőre csak bizonyos felhasználók vehetik igénybe. A YouTube Premium Lite havonta 6,99 euróba kerül (~2500 Ft), tehát olcsóbb, mint a sima Premium, ami 11,99 eurót (~4250 Ft) kóstál. A magyar árak ettől eltérnek, nálunk a normál Premium jóval olcsóbb, csak 1790 Ft-ba kerül, így ha ide is eljut a Lite verzió, akkor az talán csak 1000-1100 Ft körül lesz. De erről egyelőre nincs infó.

A Lite igazából csak egyetlen funkciót biztosít: teljes reklámmentességet okostelefonon, asztali számítógépeken, okostévéken és konzolokon. A YouTube Kids alkalmazáson belül is eltűnnek a hirdetések, amennyiben valaki előfizet a Premium Lite-ra.

A csomag egyelőre afféle tesztfázisban van, ám hamarosan további régiókban is elérhetővé válhat. A fentiek alapján vélhetően már kitaláltad, hogy a YouTube Premium Lite korlátozott funkcionalitással bír, nem tartalmazza a YouTube Music szolgáltatást, és nem lehet vele használni a sokak vesszőparipájának számító háttérben való lejátszást sem, mint ahogyan az offline letöltések lehetőségével sem lehet élni, ellentétben a normál Premium előfizetéssel. A YouTube munkatársai a The Verge kérdéseire válaszolva azt is megerősítették, hogy további előfizetési csomagokkal készülnek majd, a felhasználói visszajelzéseket figyelembe véve.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid