Nagyon rosszul fogynak a Samsung Galaxy S21 mobilok

0

A legújabb értesülések szerint a Samsung jelenlegi zászlóshajói a kezdeti pozitív hírek ellenére nem fogynak túlzottan jól, még a Galaxy S20 modellek eladási számait sem tudják hozni.

A Kiwoom Securities elemzői szerint a Samsung a Galaxy S21 sorozat megközelítőleg 13,5 millió eladott készüléket tudott produkálni az elmúlt hat hónap folyamán, így elnyerhette az egyik legrosszabbul fogyó Galaxy S széria címét. A Samsung Galaxy S20 modelleket sem fogadták valami túl jól, fél év alatt 17 millió példány kelt el, de a friss generáció még ezt is alulmúlta 20%-kal. A Samsung Galaxy S20 startja egybeesett a járvány kezdetével, így valamelyest érthetőek a visszafogott eladási eredmények, az S21 modelleknél azonban már nem volt ennyire hátráltató tényező a pandémia.

Amennyiben az összehasonlításba belevesszük a 2019-es Galaxy S10 készülékeket, akkor a számok még lehangolóbbak lesznek. Ezekből a gyártó a becslések szerint nagyjából 25,5 milliót értékesített fél év alatt, ami azt jelenti, hogy a visszaesés 47 százalékos.

A Galaxy S10 mobilok még egész népszerűek voltak

A Samsung Galaxy S21 annak ellenére teljesített gyengén, hogy a gyártó életbe léptetett néhány az eladások javítását célzó változtatást. Példának okáért a januári start a konkurensekkel való verseny elkerülése miatt volt fontos, ezen kívül az árakat is csökkentették valamelyest, de mindez nem bizonyult elegendőnek a sikerhez.

A helyzeten valamennyit javíthat a Galaxy Z Fold 3, a Z Flip 3, illetve később a Galaxy S21 FE érkezése, az viszont semmiképpen nem tesz jót a gyártónak, hogy idén kihagyják a Galaxy Note mobilok bejelentését. A hajlítható kijelzős modelleknek lesz az a hálátlan feladata, hogy fenntartsák a vásárlók érdeklődését az elkövetkezendő időszakban. Nem lesz egyszerű dolguk, ha az áraikat nézzük. Az októberben megjelenő, Snapdragon 888 lapkakészlettel bíró Samsung Galaxy S21 FE viszont még sokat fordíthat a dolgok állásán.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid