Európában is letartóztattak egy Huawei-vezetőt

0

A Huawei kiemelkedő piaci sikereit sajnos beárnyékolja a kémkedés vádja, és a kanadai eset után újabb letartóztatás volt emiatt, ezúttal Lengyelországban.

Két személyt is letartóztattak a lengyel hatóságok az ügy miatt, az egyik a Huawei helyi szárnyának kínai származású értékesítési vezetője, a másik pedig a lengyel belső elhárítás egyik korábbi magas rangú dolgozója. Mindkettőjüknél házkutatást tartottak, és most előzetesben vannak, de akár 10 év börtön is várhat rájuk, amennyiben bűnösnek találják őket.

A Huawei azt nyilatkozta, hogy tisztában vannak az esettel, és már folynak a vizsgálataik, de egyelőre nem tudják kommentálni a történteket. Annyit tettek még hozzá, hogy a vállalat minden országban a helyi törvényeknek és szabályozásoknak megfelelően működik.

Nem ez az első ilyen eset, decemberben ugyanis Kanadában letartóztatták a Huawei pénzügyi vezetőjét, Meng Wanzhout, aki nem mellesleg a vállalat alapítójának lánya. Ez akkor az USA kérésére történt, aki a Huawei elleni vádak főkolomposa, de már több ország is tett lépéseket a gyártó ellen. Ausztrália és Új-Zéland például kizárta a vállalatot az 5G hálózatok fejlesztéséből, mert félnek az esetleges kémkedéstől.

Via AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid