Európában is megjelenik a Lenovo gaming táblagépe, a Legion Y700 (2023)

0

A Lenovo Legion Y700 (2023) egy kifejezetten játékra fejlesztett táblagép, amely tavaly jelent meg, és eddig csupán a kínai vásárlóközönség számára volt elérhető. A cég azonban úgy határozott, a tabletet forgalmazni fogja Európában, Ázsiában és más piacokon is.

A Lenovo táblagépét még ebben a hónapban elkezdik értékesíteni a nemzetközi piacokon. A globális változat specifikációk szempontjából nem fog különbözni a kínai kiadástól. A tablet továbbra is 144 Hz-es, 8,8 hüvelykes IPS LCD képernyőt kapunk, amelyen 2560 x 1600 pixel sorakozik, a panel Dolby Vision és HDR10 támogatással egyaránt rendelkezik. Máris elérkeztünk ahhoz a hardveres összetevőhöz, amelyben a Lenovo gépe lenyomja az iPad mini-t, ami talán az egyik legegyértelműbb ellenfele lehet ennek a készüléknek.

Ez ugyanis egy emelt képfrissítésű panel, amelyen jó eséllyel nem fogunk találkozni a jellyscrolling problémával. A Lenovo táblagépe már csak akkor lehetne ennél is jobb, ha OLED megjelenítővel szerelték volna fel, de a gyártó a folyadékkristályos megoldás mellett tette le a voksát, valószínűleg csak így tudta összehozni, hogy a készülék egy relatíve kedvező árat kaphasson.

A Lenovo Legion Y700 (2023) belsejében Snapdragon 8+ Gen 1 lapkakészlet duruzsol, amely mellé kiszereléstől függően 12 vagy 16 GB RAM, valamint 256 vagy 512 GB háttértár kerülhet. A belső tárhely mindegyik konfiguráció esetében bővíthető micro SD kártyával. A készülékben az úgynevezett Legion ColdFront elnevezésű passzív hűtési megoldást található, amelynek egy dedikált gőzkamra is a részét képezi.

Habár a tablet esetében a főszerepet a játék, illetve a nagy erőforrásigényű alkalmazások futtatása kapta, fotókat is készíthetünk vele. A hátlapra 13 megapixeles elsődleges, valamint 2 megapixeles makró modul került, az előlapra pedig 8 megapixeles képrögzítő egységet szereltek. A Lenovo tablete egy 6550 mAh kapacitású akkumulátorból nyeri a működéshez szükséges energiát, amelyet 45 wattos kábeles töltéssel lehet táplálni. A Lenovo Legion Y700 (2023) egyik különlegessége, hogy két USB-C porttal lett felszerelve.

Ezek közül az egyik támogatja a DisplayPort 1.4 szabványt, így a tablethez bármikor csatlakozhatunk külső képernyőt, ha nagyobb képátlón szeretnénk élvezni a játékot, illetve mivel a készülék rendelkezik egy Samsung DeX-hez hasonló asztali üzemmóddal, talán a produktivitás is szóba jöhet ilyenkor. Mindezekhez a szoftveres környezetet Android 13 operációs rendszer biztosítja, amelyet a gyártó saját ZUI 14 felhasználói felülete egészít ki.

A Lenovo Legion Y700 (2023) tehát még márciusban forgalomba kerül, mégpedig 599 eurós indulóáron, ami a jelenlegi árfolyamok szerint nagyjából 237 ezer forintot jelent.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid