Két egyedi jellemzővel is felszámolhat az új Sony csúcsmobil

0

A februári MWC expón nem jelentettek be új Sony telefont, de a hírek szerint még tavasszal megjelenhet a Xperia 1 VI. A gyártó azonban több szempontból is szakíthat a hagyománnyal a csúcsmodell esetében.

Egy friss értesülés szerint a Sony két igen jelentős változtatást is eszközölni fog az Xperia 1 VI esetében, vagyis a zászlóshajó kissé eltér majd attól, amit a gyártótól megszokhattunk.

Az egyik ilyen a 4K kijelző, aminek állítólag búcsút inthetünk, az új csúcsmodell egy 2K+ megjelenítővel érkezhet. Ez egyébként egy racionális döntésnek tűnik, hiszen a legtöbbek szerint erős túlzás volt a 4K felbontás egy telefon esetében.

A másik, szabad szemmel is jól látható változás a képaránynál lesz tetten érhető. A Sony állítólag feladja az extrán nyújtott, 21:9-es arányt, és a Xperia 1 VI egy jóval szokványosabb, 19,5:9-es formátumot kaphat. Ezáltal maga a telefon is szélesebb lesz. Ezt leszámítva viszont maradhat a megszokott dizájn.

Így összességében a Sony csúcsmobilja kicsit veszíthet az egyediségéből, de ha megmarad a jack csatlakozó, a szögletes dizájn és a dedikált kameragomb, akkor azért így is lesz miért ezt választani a rajongóknak.

Túl sok mindent egyébként még nem tudni a Sony Xperia 1 VI kapcsán a fentieken kívül, és egyelőre ezeket sem erősítette meg más forrás, tehát érdemes fenntartással kezelni a hírt. Ami biztosra vehető, az a Snapdragon 8 Gen 3 processzor, hiszen szinte minden idei androidos csúcsmodellbe ez kerül. A megjelenés május környékén várható, de egyelőre nincs hivatalos dátum.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid