Európában is tiltást kaphat a Huawei

0

A Huawei az egyik legsikeresebb okostelefon-gyártó, az elmúlt években elképesztő növekedést voltak képesek produkálni, ám a cég karrierjére újabban sötét árnyékok vetülnek. Az Egyesült Államok biztonsági okokra hivatkozva igyekszik elhatárolódni a kínai vállalattól, és a legfrissebb értesülések alapján egyes európai országok lehetnek a következők.

A Bloomberg forrásai szerint a német, francia és brit kormányzati szakemberek egyre óvatosabban viszonyulnak a gyártóhoz, és ez már jóval a pénzügyi igazgató letartóztatása előtt elkezdődött. Az Egyesült Államok aggodalma, mely szerint a Huawei annyira összefonódott Kína kormányával, hogy képes lehet akár kémkedni is számára az áruba bocsátott technológia révén, más országokban is gyökeret vert. Az idei év során Ausztrália és Új-Zéland is az elhatárolódás mellett döntött, meggátolva, hogy a Huawei építhesse ki náluk az új generációs telekommunikációs hálózatot.

A Huawei elsődleges prioritásai közé tartozik az 5G hálózatok, és a hozzájuk tartozó infrastruktúra fejlesztése, ráadásul számukra Európa a legnagyobb piac Ázsián kívül. A tervek szerint jövőre kezdődne az 5G hálózatok kiépítése az öreg kontinensen, ám a végén előfordulhat, hogy nem engedik a kínai telekommunikációs vállalatnak, hogy eszközöket és felszerelést biztosítson a munkálatokhoz.

A Huawei számára az egyik legnagyobb kockázatot az Egyesült Királyság jelenti, ahol a titkosszolgálati vezetők egy része egyre inkább sürgeti a Huawei eltiltását az 5G hálózatok fejlesztésétől. Természetesen a Huawei és a vezetői tagadják a kémkedéssel kapcsolatos vádakat, szerintük a kiberbiztonság egyáltalán nem politikai kérdés, és a gyártókat nem aszerint kellene kezelni, hogy milyen a nemzetiségük. Fontos megemlíteni, hogy nem minden ország határolódik el a vállalattól, többek között Magyarország is kiváló kapcsolatot ápol a kínai céggel, amely kiemelt feladatának tartja telekommunikációs infrastruktúránk fejlesztését.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid