Extrém gyors, 300 W-os töltést jelentett be a Redmi

0

A Redmi mindössze négy hónappal azután jelentette be a 300 W-os gyorstöltési technológiát, hogy első márkaként átlépte a 200 W-os küszöböt. A Xiaomi leányvállalata elárulta, hogy ezzel a megoldással kevesebb, mint 5 perc alatt 100%-ra tölthető egy telefon akkumulátora.

A márka egy módosított Redmi Note 12 Discovery okostelefont használt a technológia bemutatására, amely 4100 mAh-s akkumulátorral rendelkezik (az eredeti verzióban egy 4300 mAh-s dupla cella van). Az ellenőrzött környezetben végrehajtott teszt során a készüléknek 2 perc 11 másodpercbe telt, amíg elérte az 50%-os töltöttségi szintet, és alig öt perc alatt az akkumulátor 100%-on volt.

Bár a Redmi “300 W-os” töltésként hivatkozik a fejlesztésre, a márka által posztolt hivatalos videóban nem sikerül ezt a teljesítményt elérni, a maximális érték 290 W, és ezt is csak néhány másodpercig láthatjuk. Ennek ellenére persze brutálisan gyors a technológia, ami a töltési időn is megmutatkozik. A 300 W inkább egy elméleti maximum, amire a töltő és az akkumulátor képes, de a teljes töltési folyamat alatt folyamatosan változik a teljesítmény.

Maga az adapter dupla GaN technológiával és “több, mint 50 biztonsági védelemmel” rendelkezik, ráadásul a Redmi szerint sikerült megőrizni a viszonylag kis méretet.

Azt nem árulta el a Xiaomi márkája, hogy mikor láthatjuk viszont a 300 W-os töltést egy ténylegesen is megvásárolható okostelefonban. Nem mintha olyan nagy szükség lenne rá, hiszen van már 210 W-tal tölthető Redmi mobil, és ez is rettentően gyors, a jóval elterjedtebb 120 W-os technológia pedig számos Xiaomi készülékben fellelhető.

Via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid