Exynos processzor kerülhet a Samsung Galaxy Z Flip 6-ba

0

A tavaly megjelent Samsung Galaxy Z Flip 5 Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészlettel érkezett, és hasonlóképpen az elődeiben is Qualcomm csúcshardver dolgozott az értékesítési régiótól függetlenül. A Samsung azonban idén megtörheti ezt a hagyományt.

A Revegnus nevű szivárogtató leginkább a Twitteren, vagyis jobban mondva már az X-en szokott tevékenykedni, és úgy gondolja, hogy a Samsung Galaxy Z Flip 6 belsejébe Exynos lapkakészlet kerülhet. Pontosan idézve a bennfentest,

nem lennék meglepődve, ha idén Exynos lapka kerülne a Galaxy Z Flip 6-ba”.

Tehát ez részéről egyelőre csak egy spekuláció, de egyáltalán nem alaptalan a gondolatmenet, hiszen a Samsung állítólag folyamatosan azon van, hogyan tudna spórolni a gyártási költségeken, ez pedig a dél-koreai gyártót visszavezeti az Exynos lapkák használatához. Amennyiben valóban házon belül fejlesztett lapkakészlet kerülne a Samsung Galaxy Z Flip 6-ba, akkor az nagy valószínűséggel az Exynos 2400 elnevezésű chipset lenne.

Ha csak abból indulunk ki, hogy a Galaxy S24 és Galaxy S24+ modellek egy részét is Exynos lapkával kezdték el forgalmazni, egyáltalán nem tűnik hihetetlennek Revegnus spekulációja. Ugyanakkor a gyártó megtörné azt a hagyományát, hogy a hajlítható mobilokat minden esetben Snapdragon lapkával szereli fel.

Most mondhatnánk, hogy azon még lehetne izgulni, hogy vajon kétféle lapkával kerül-e forgalomba a Samsung Galaxy Z Flip 6, vagy csak Exynosszal, de számunkra ez teljesen lényegtelen, mivel az európai régió minden esetben Exynos chippel szerelt változatokat kap, ha az adott mobilból többféle variánst is értékesítenek.

Egy másik szivárogtató egyébként további részleteket is elárult a telefonról. Szerinte régiótól függően kétféle hardverrel jelenik majd meg a Z Flip 6, lesz Snapsdragon és Exynos processzoros változat is. RAM-ból 8 vagy 12 GB-ot kapunk, a belső tárhely pedig lehet majd 256 vagy 512 GB-os. Újdonság lesz még a megnövelt üzemidő, valamint a 120 Hz-es külső kijelző.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid