Ez az eszköz egyszerre akar okosóra, mobil, tablet és laptop is lenni

1

Az esetek nagy részében az okosórák csak az okostelefonnal együttműködve képesek tudásuk legjavát nyújtani. Persze akadnak olyan modellek, amelyek önmagukban is tudnak működni, esetleg hívást bonyolítani. A Neptune Suite viszont még ennél is tovább menne: egyetlen viselhető eszköz képes lenne kiváltani a telefont és a tabletet is. A projekt most indult az Indiegogon, és jelenleg támogatókat keres.

A Hub a Neptun Suite lelke

A Hub a Neptune Suite lelke

A Neptune Suite nem csupán egy okosóra, hanem egy hat összetevőből álló készlet, amelynek főszereplőjét viselnénk a csuklónkon. A viselhető eszköz a Hub nevet kapná, és képes lenne teljesen önállóan funkcionálni. 2.4 hüvelykes kijelzője mögött pedig többek között egy 3G/LTE modem is szolgálatot teljesítene, ami alkalmas volna nano-SIM fogadására. A készüléken teljes értékű Android 5.0 futna, amelyet különféle plusz perifériákon keresztül is képesek volnánk menedzselni, helyzettől függően.

A zsebkijelző 5 hüvelykes, és rendelkezik elő, illetve hátlapi kamerával is

A zsebkijelző 5 hüvelykes, és rendelkezik elő, illetve hátlapi kamerával is

A karunkon található okoseszközhöz ugyanis párosítani lehetne egy előlapi és hátlapi kamerával szerelt 5 hüvelykes, illetve egy táblagép méretű érintőképernyőt, ezeket teljes mértékben a viselhető eszköz működtetné.

A 10 colos, Full HD felbontású tabletkijelzőhöz billentyűzet is jár

A 10 colos, Full HD felbontású tabletkijelzőhöz billentyűzet is jár

Az összeköttetést egy szupergyors, rövidtávú vezetéknélküli kapcsolat biztosítaná. A 10 hüvelykes Full HD felbontású táblagéphez pedig ráadásul egy billentyűzet is járna, megnövelve a tartalomgyártás hatékonyságát.

A vezetéknélküli headset töltőkábelként is funkcionál

A vezetéknélküli headset töltőkábelként is funkcionál

Ezeken túl még a szetthez tartozna egy töltőkábelként is funkcionáló vezetéknélküli headset és egy HDMI kimenetes “dongle” is, amelynek segítségével szinte bármilyen monitorra ki tudnánk vetíteni a központi egység képét. Valami olyasmire kell jelen esetben gondolni, mint a Google Chromecast.

Az apró stick segítségével bármilyen monitorra kivetíthető a Neptun Suite képe

Az apró stick segítségével bármilyen monitorra kivetíthető a Neptune Suite képe

Természetesen egyik eszköz sem volna képes önállóan funkcionálni, mindegyiket a Hub ruházná fel értelemmel. A teljes készletet 899 dollárért kínálná a Neptune, a legelső támogatóknak viszont csupán 599 dollárt kell fizetnie. Ha a cég eléri a 100 000 dolláros finanszírozási keretet, a tervek szerint következő év februárjára a megrendelők meg is kapnák a terméket.

Frissítés: rövid idő alatt rengeteg pénz gyűlt össze a kütyüre, már közel 1 millió dollár, így biztosan megvalósul a projekt!

Persze vannak még homályos részei a projektnek, mint például a konkrét hardveres összetevők, illetve a viselhető eszköz várható üzemideje. Ennek ellenére ez egy nagyon érdekes koncepció, ami megérdemli, hogy figyelemmel kísérjük a jövőben. Aki szeretné támogatni a Neptune Suite megvalósulását, erre a linkre kattintva megteheti.

The Verge

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid