Windows 10-et is futtat majd a Xiaomi Mi4

0

Sok érdekes szövetséget láttunk már a tech világban, voltak amelyek gyümölcsözőek voltak, és akadt olyan is, ami egy vállalat teljes megszűnését okozta. Most állítólag a Microsoft és a Xiaomi fogott össze, a céljuk pedig az lehet, hogy az Android felhasználók jobban megismerhessék a nyáron megjelenő Windows 10 lehetőségeit. Épp ezért olyan ROM készül, melynek segítségével a Xiaomi Mi4 alkalmassá válik a redmondiak rendszerének futtatására.

A Microsoft sokat változtatott az üzleti politikáján az elmúlt egy évben, megtettek számos olyan lépést, amelyre korábban semmiképp sem számíthattunk volna tőlük. A Windows 10 személyében egy átfogó rendszert fejlesztenek, ami egyformán futni fog okostelefonokon, táblagépeken és asztali PC-ken is. Teszik mindezt a felhasználók visszajelzeseit, óhajait figyelmbe véve. Ráadásul univerzális alkalmazások is készülnek, így az adott szoftver ugyanazt a felhasználói élményt nyújtaná, akármelyik eszközünkön is nyitnánk meg. A hab a tortán a szoftveróriás tegnapi bejelentése, mely szerint azok is megkapják a jogtiszta Windows 10 frissítést, akiknek nem jogtiszta a gépükön futó korábbi verziós operációs rendszer.

xiaomi mi 4 windows 10

A legújabb fejlesztések eredménye pedig egy olyan ROM lesz, amelynek segítségével a kínai gyártó csúcsmobilja képes lesz a Windows 10-et futtatni. A pontos hogyanok és mikéntek egyelőre nem kerültek nyilvánosságra, így az installáció módja sem ismert. Egy viszont biztos: bár Androidos oldal vagyunk, azt mi is el kell ismerjük, hogy jelenleg nagyon izgalmas dolgok zajlanak a Microsoft háza táján, és a cégben most hatalmas potenciál feszül. Már csak az a kérdés, tudnak-e vele élni, vagy csúfos bukás vár rájuk.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid