Minden eddiginél gyorsabb töltést vezet be a Huawei

0

Szomorú módon nagyon úgy fest, az okostelefonos gyártók nagyjából kimerítették azokat a lehetőségeket, melyekkel a jelenlegi akkumulátorok üzemidejét tovább lehetne fokozni. Amíg be nem köszönt a mostani akku technológia alkonya, és fel nem váltja valami a Li-ion telepeket, addig a cégek azzal kénytelenek trükközni, hogy ezek az aksik minél gyorsabban tölthetőek legyenek. A legfrissebb megoldás a Huawei-től származik, és igen ígéretes.

Számos metódus létezik jelenleg, ami lehetővé teszi az okostelefonok akkumulátorának villámgyors töltését, ám ezek közül eddig a leggyorsabban az Oppo által bemutatott VOOC technológia volt képes egy telefont feltölteni. A kérdéses készülék egy Find X Lamborghini Edition volt. Az eljárás alig 35 perc alatt újratölti a mobil 3750 mAh kapacitású akkumulátorát, ami azért valljuk be, tényleg nem rossz.

Nos, úgy látszik nem sokáig ülhet a trónon az Oppo megoldása, mert a Huawei hamarosan érkező gyorstöltési technológiája ennél is sebesebben teszi majd a dolgát. A metódust az Asted Electronics fejlesztette, és nemrég átesett egy tanúsítványi eljáráson a kínai 3C szakembereinek kezei között.

Az itt látható listázás értelmében több üzemmódban is használható, de a leggyorsabb mind közül a 10V/4A standard, ami 40W maximális teljesítményt jelent. Ez közel kétszer olyan gyors, mint a gyártó jelenlegi csúcsmodelljének töltési sebessége, a P20 széria tagjai esetében ugyanis “csupán” 22.5W amiről beszélhetünk. A Huawei következő nagy dobása a Mate 20 készülék lesz, igazából nem bánnánk, ha az már ismerné ezt új töltési metódust.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid