Ez lesz a következő Huawei csúcsmobil neve

0

Miután idén debütált a Huawei P20 széria, széles körben arról spekuláltak a hozzáértők, hogy a Mate család következő okostelefonjai már a Mate 20 elnevezés alatt fognak futni. Ez az eddig pletykaszinten futó infó most megerősítést nyert, ugyanis a gyártó levédette ezt az nevet az Európai Unióban.

Az említett elnevezés mellett a Mate 30 kifejezés is védelem alá került, sőt ezen felül egészen Mate 90-ig védették le a neveket. Mindez egyértelműen arra utal, hogy a manufaktúra hosszú távú tervekkel rendelkezik a szériát illetően. Mondjuk a Mate 90 bemutatója 2025-ben lesz, ha a gyártó tartja az eddig megszokott menetrendjét, szóval ez az egész inkább elsősorban elővigyázatosság. A kínai vállalat hasonló módon járt el a P30 és P40 nevekkel, így még legalább két generációt terveznek a zászlóshajó szériából. 

Persze ennyire azért ne szaladjunk előre, maradjunk a Mate 20-nál! A készüléket várhatóan októberben mutatja be a gyártó, bár célszerűbb lenne többesszámot alkalmazni, hiszen három okostelefonra számítunk összesen. Sokat ezekről a modellekről egyelőre nem tudni, de ha minden igaz lesz köztük egy Mate 20 Pro variáns, ami egy igencsak méretes, 6.9 colos megjelenítővel büszkélkedhet majd. Az előzetes értesülések alapján ez a kiszerelés meg fogja kapni azt a tripla kamerát, amit a Huawei P20 Pro esetében már igen jól megismerhettünk.

Az alapmodell egy valamivel kisebb képernyőt kaphat, valamint duál kamerát. A 6.1 colos kijelző takarásában Kirin 980 processzor fog dolgozni 6, valamint 8GB RAM társaságában. A szóbeszéd szerint a harmadik készülék egy jóval olcsóbb variáns lesz, ami a Mate 20 Lite nevet kaphatja a keresztségben.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid