Ezek a gyártók vezették a prémium okostelefon eladásokat 2018-ban

0

Az okostelefon eladások csökkentek a tavalyi évben, viszont a prémium szegmens gyarapodást tudott felmutatni a legújabb értesülések alapján. A Counterpoint Research gyűjtése alapján kiderült, mely gyártók tudtak igazán profitálni a csúcskategóriás modellek értékesítéséből, és nagyjából milyen állapotok uralkodtak a mobilos piacokon 2018-ban.

Bár a tágabb értelemben vett okostelefon piac 2 százalékos zsugorodást mutatott a tavalyi évben, a prémium okosmobilok eladásai 18 százalékos növekedést produkáltak. Egyre többen vesznek drágább minőségi okostelefonokat, a kérdés már csak az, mely gyártók termékeit részesítik előnyben?

Ez a cikk nem a nagy meglepetések irománya lesz, pontosan azokkal a nevekkel fogtok találkozni, amikre Ti is számítottatok. A Counterpoint Research adatai alapján a 400 dollárnál drágább telefonok szegmense mutatta a legnagyobb növekedést, míg a 800 dollár feletti mobilok világában az Apple dominált. Az almás gyártó a prémium okostelefonok piacán 51 százalékos részesedést ért el, őket a Samsung követi a sorban 22 százalékkal. A Huawei 10 százalékot kaparintott meg a prémium telefonok piacából, amit elsősorban a P20 és a Mate 20 szériák iránti kereslet tett lehetővé. Az Apple a 800 dollár feletti mobilok szegmensében 80 százalékos részesedést szerzett.

Míg az ultraprémium, vagyis a 800 dollárnál drágább telefonok dicsekedhetnek a legnagyobb növekedéssel, a 400-600 dolláros szegmensben történt a legtöbb eladás. Ebben a árkategóriában is az Apple volt a vezető, ám a OnePlus könyvelhette el a legnagyobb gyarapodást az eladások terén, az indiai piacon különösképpen nagy sikernek örvendhettek. A Counterpoint szerint a felhasználók hajlandóak többet fizetni egy-egy okostelefonért, ám azt is elvárják, hogy ezek a készülékek tovább is bírják. Az elemző cég szerint a felsőbb kategória idén további növekedést fog majd felmutatni, mégpedig a megfizethetően prémium, a hajlítható, és az 5G mobiloknak köszönhetően.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid