Ezek most a legnépszerűbb streaming szolgáltatók Magyarországon

0

Kijött egy friss kutatás arról, hogy milyen streaming szolgáltatásokat néztek a legtöbben Magyarországon az év első negyedében. Az első helyezett nem meglepő, de a lista további része meglehetősen érdekes.

A JustWatch adatai szerint az év első három hónapjában megőrizte a vezetését a Netflix, a részesedése pedig 33% volt, vagyis nagyjából a felhasználók harmada használja a szolgáltatást (azok közül, amik előfizetnek valamire).

A második helyen az Prime Videó áll, méghozzá 25%-os részesedéssel. Ez kifejezetten jó eredmény, ami talán a kedvező árnak köszönhető, az Amazon streaming platformjára mindössze 899 Ft-os havidíjért elő lehet fizetni.

A harmadik helyért nagy küzdelem folyt, de az HBO Max tudta megszerezni 11%-kal, míg a negyedik a Disney+ lett 10%-kal. Az Apple TV+ 5%-os részesedést tudhat magáénak, a Horizon GO 3%-ot, a MUBI pedig 2%-ot. A rengeteg további hasonló szolgáltatás összesen 11%-on osztozott az év első időszakában.

Az alábbi diagram is érdekes, ez azt mutatja, hogy hogyan változott az egyes szolgáltatások részesedése hónapról hónapra az év elején.

Az első 6 helyezett mind csökkenő tendenciát mutatott, ezzel szemben felfelé jött a MUBI és a további, kisebb szolgáltatások.

Forrás: JustWatch

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid