Így szerepelt a strapateszten az Asus ROG Phone 7 Ultimate

0

Az Asus ROG mobilok előző és jelenlegi generációja nem ismer megalkuvást, ha hardveres teljesítményről volt szó, viszont a készülékek korábban rendre leszerepeltek Zack Nelson strapatesztjén, egészen pontosan a hajlítás próbán, amely során gyakorilatilag kettétörtek. Így aztán mindenki kíváncsian várta, hogyan teljesít az Asus ROG Phone 7 Ultimate, ami akár a gaming okostelefonok jelenlegi királyának is nevezhető.

A király koronája ezúttal nem hullott a porba, de ne szaladjunk előre! A szimpla Asus ROG Phone 7 és az Ultimate között a legnagyobb különbséget az AeroActive Portal elnevezésű aktív hűtési megoldás jelenti. Az Ultimate modell hátoldalán található egy nyílás, amelyet csak az AeroActive Cooler nevű kiegészítő tárhat ki, a tartozék applikálását követően iszonyatosan hatékony hőelvezetés valósul meg – ez a megoldás csak ezen a készüléken lelhető fel.

Innen már adott volt a kérdés, vajon ez a mechanizmus tartósabbá, vagy éppen ellenkezőleg, gyengébbé teszi a gamer mobil kialakítását? Zack Nelson egy kicsit elszórakozik a hűtéssel, egészen közelről is megmutatja azt, majd jönnek a szokásos tesztjei, az általunk óhajtott válaszokkal.

A kijelzőt óvó Gorilla Glass Victus üveg a Mohs keménységi skála hatodik szintjén már sérül, a karcok pedig mélyebbé válnak a hetedik szinten. Ugyanakkor az OLED képernyő alá szerelt ujjlenyomat-olvasó a csikarások után is tökéletesen működőképes marad, ami mindenképpen pozitív. Az öngyújtós próbának sok értelme nincs, de a szokásos tanulságot most is hozza – ne tegyük a készülékünket nyílt láng közelébe!

Persze mindenki a hajlítást várja, amin az Asus ROG Phone 7 Ultimate az előző és a jelenlegi széria alapmodelljeivel ellentétben nem hasal el, állja a rá kifejtett erőt, habár a kegyetlen bánásmód nyomokat hagy a készüléken. Nyilván egy ilyen “strapateszt” messze nem reprezentatív, de azért ad némi képet egy adott eszköz tartósságát illetően. Szerencsére az Asus ROG Phone 7 Ultimate modellre beruházóknak még Zack Nelson szerint sem kell nagyon aggódnia, de azért tokot használni nekik sem lesz hátrányos.

Forrás: JerryRigEverything

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid