Ezek a mobilok bocsájtják ki a legtöbb sugárzást (frissítve)

0

Bár még mindig nem tisztázott, hogy káros-e a szervezetünkre az okostelefonok sugárzása, a Német Szövetségi Sugárvédelmi Hivatal (Bundesamt für Strahlenschutz) azért számon tartja, hogy mely készülékek mennyi sugárzást bocsájtanak ki. Most kiadtak egy friss listát ezzel kapcsolatban. (A cikket frissítettük a Huawei állásfoglalásával.)

Az alábbi listán azok a mobilok szerepelnek, amelyeknél a legmagasabb értéket mérték a hivatal szakemberei. Érdekes, hogy főleg kínai készülékek vannak elöl, az élen a OnePlus 5T-vel, de számos Huawei mobil is az “élvonalban” van.

Szerepel még a 15-ös listán a régebbi Lumia 630, a OnePlus 5, néhány iPhone, egy Sony, egy ZTE és egy Blackberry készülék is. A Samsung ezúttal örülhet, egyetlen mobilja sem került fel, ahogy az LG-nek, a Xiaominak és a HTC-nek sem többek között.

Európában 2 watt/kg a határérték (SAR-érték, ekkora rádiófrekvenciás energiát nyel el mobilozás közben a szervezet), amelynek az összes készülék megfelel, az USA-ban viszont ez a szám 1,6 watt/kg, amit már túllép a OnePlus 5T és a Huawei Mate 9.

Frissítés: alább olvasható a Huawei Technologies Hungary hivatalos állásfoglalása:

„A világ harmadik legnagyobb okostelefon-gyártójaként a Huawei mindig is fogyasztók érdekeit helyezte előtérbe, a nemzetközi törvényeket és szabályozásokat pedig szigorúan betartja. A Huawei által értékesített termékek minden tekintetben megfelelnek az Európai Unió jelenlegi szabályainak és követelményeinek.”

Források: Statistabfs.de, via 24.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid