Ezek a Samsung Galaxy A mobilok már biztonsági frissítést sem fognak kapni

0

Az Android mobilok még ha egy idő után nem is kapják meg a teljes rendszerfrissítéseket, biztonsági foltokkal ugyanúgy ellátják őket, így használatuk jó eséllyel nem jelent semmilyen kockázatot. Ám később ezek a frissítések is egyre ritkábban érkeznek, míg végül az adott készülék többé nem kap semmilyen update-et, megszűnik a támogatása. Lényegében erre a sorsra jutott három Samsung Galaxy A szériás okostelefon is, igaz, ezek már több, mint négy éves modellek.

A szóban forgó készülékek, tehát a Galaxy A7 (2017), a Galaxy A5 (2017) és a Galaxy A3 (2017), továbbá a J-szériás a Galaxy J3 Pop mostantól kezdve már biztonsági frissítéseket sem kapnak. Persze így sem lehet okunk a panaszra, a készülékek remek karriert futottak be, az emberek szerették és vitték őket, miután 2017 januárjában megjelentek a piacon, és egészen mostanáig kaptak patcheket is.

Samsung Galaxy A7 2017

Sajnos a rossz hírekkel ezzel még nincs vége. A Galaxy A8 (2018) mostantól kezdve nem havonta, hanem csak negyedévente kap biztonsági frissítéseket, míg a szintén 2018-as Galaxy A8s immáron az “egyéb rendszeres biztonsági frissítések” kategóriájába tartozik, ami azt jelenti, hogy már nincs semmilyen ütemezés a foltok érkezését illetően, azok a továbbiakban teljesen rendszertelenül fognak jönni a készülékre, és hát ez nyilván nem túl sűrűn fog történni.

Samsung Galaxy A5 2017

Az érdekes az, hogy még az új készülékek esetében sem mindig garantált a havonta érkező biztonsági folt. A vadonatúj belépőszintű Galaxy A02 és a nemrég leplezett Galaxy M12 már eleve úgy kezdi karrierjét, hogy csak negyedévente kapnak biztonsági frissítéseket.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid