Soha nem fogyott még annyi tablet, mint 2020 végén

0

Nem is egyszer írtunk arról, hogy mennyire nem megy jól a táblagép biznisz, aminek az egyik fontos oka nyilván abban keresendő, hogy az emberek ezeket a termékeket nem cserélik állandóan, ha működik, évekig használják kedvencünket, márkától és rendszertől függetlenül. A megváltozott helyzet azonban, amiben jelenleg is élünk, bár sok mindennek nem tett jót, úgy látszik, áldásos volt a tabletek szegmensének. A Canalys elemzése szerint sosem fogytak olyan jól a tabletek, mint tavaly az év utolsó negyedében.

Az elemzők szerint a tavalyi utolsó negyedévben összesen 52,8 millió táblagép talált gazdára világszerte. Soha ennyi tabletet nem sikerült eladni ekkora időintervallum alatt, ez pedig minden bizonnyal annak köszönhető, hogy ezek a gépek újra óriási szerepet töltenek be az emberek életében, legyen szó szórakozásról, oktatásról, vagy éppen munkáról.

Semmi meglepő nincs abban, hogy az Apple uralta a táblagép piacot, a cupertinói cég összesen 19,2 millió iPadet értékesített az ünnepi időszak alatt, ilyen jó számokat 2014 óta nem tudtak felmutatni. A második a Samsung lett, ők közel 10 millió tabletet értékesítettek a tavalyi év végén, míg a harmadik helyet az Amazon szerezte meg 6,5 milliós darabszámmal. Ez az időszak egyébként rendkívül pozitívan alakult a Lenovónak is, az ázsiai gyártónak sikerült az eladásait 125 százalékkal megnövelnie – 2,5 millióról 5,6 millióra. Így aztán a vállalat bekerült az 5 legnagyobb tabletgyártó közé. A Huawei volt az egyetlen nagyobb szereplő, amely nem volt képes kiaknázni tabletek népszerűségét, az eladásaik 24 százalékkal csökkentek 2020 utolsó negyedévében, ennek köszönhetően az Amazon és a Lenovo is előre tudott törni a harmadik hely felé.

Az is kiderült egyébként, hogy a Chromebook eladások szintén remekül alakulnak, összesen 11,2 millió készüléket értékesítettek 2020 utolsó hónapjaiban, és 30,7 milliót a teljes naptári év során. Ez majdnem kétszeres növekedés 2019-hez képest, amikor is 14,7 millió gépet tudtak a különböző gyártók eladni.

A Canalys a PC/notebook szegmensről is készített egy globális analízist. A Lenovo megmaradt az első helyen, 2020 folyamán összesen 87 millió készüléket értékesítettek, de az Apple-t sem kell félteni, mert jól fogytak a Macbookok, így aztán az almás cég lett a második, megelőzve a HP-t, a Dell-t és a Samsungot is. A teljes iparág összesen 458,2 millió eladott géppel büszkélkedhet, ami 17 százalékos növekedés 2019-hez viszonyítva.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid