Megújul a Google Térkép navigációs felülete, már tesztelik az új kinézetet

0

A Google Térkép a világ legnépszerűbb navigációs appja, és bár mostanában kevesebbet utazunk a járvány miatt, azért a keresőóriás folyamatosan dolgozik valamin a háttérben, hogy jobbá tegye. Készülnek például egy új felülettel, ami remélhetőleg még felhasználóbarátabbá teszi majd az alkalmazást.

A Google a hírek szerint már élesben teszteli a Térkép új megjelenését, és az XDA-Developers oldalán fel is bukkant egy képernyőmentés a friss verzióról, így nyerhetünk némi betekintést abba, hogy várhatóan milyen lesz az app a jövőben. Bal oldalt a régi, jobb oldalt pedig az új felület látható:

A változás elég szembetűnő, a kezelőfelület felső része sokkal kisebb lett, nem foglalja el teljesen a képernyő fenti szekcióját, a különböző közlekedési módok (autó, tömegközlekedés, kerékpár, stb.) pedig alulra kerültek, és részletesebben látszódnak. Továbbá egyből meg lehet adni az indulás időpontját, valamint a további útvonalbeállítások is gyorsan elérhetők.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor vezetik be az új felületet, egyelőre a tesztelések zajlanak. Az aktiválás valószínűleg több szakaszban történik majd, szerver oldali frissítéssel, így felhasználónként elérő időpontokban kapcsolhatja be a Google.

Forrás: XDA

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid