Ezek voltak a legkelendőbb Android mobilok az év elején

0

Korábban már mutattunk egy hasonló összesítést, akkor a Canalys jóvoltából, most pedig egy másik kutatócég, a Strategy Analytics becsülte meg, hogy mely okostelefonok fogytak a legjobban 2020 elején.

A Strategy Analytics csapata tehát összegyűjtötte, melyek voltak a legkelendőbb Android rendszert futtató okostelefonok 2020 első negyedévében. Elemzésük szerint az embereknek a Samsung márkájú készülékek jöttek be a legjobban a Xiaomi mobilok mellett. Lássuk, hogy mely telefonokról is van szó!

2020 elején a legtöbbet eladott Android rendszert futtató okostelefon a Samsung Galaxy A51 volt, amelyből a szakértők szerint 6 millió példány talált gazdára, és összességében ez a mobil adta ki az első negyedben értékesített zöld robotos mobilok eladásainak 2,3 százalékát. A készülék népszerű az egész világon, de különösen Európában és Ázsiában fogyott jól.

A második legnépszerűbb készülék a Redmi 8 volt, amely a piac 1,9 százalékát tudhatta magáénak a vizsgált időszak alatt. Az okostelefonnak hatalmas rajongói bázisa van Indiában és Kínában, és egyre népszerűbb nálunk Európában is. A Strategy Analytics munkatársai szerint a koronavírus okozta pénzügyi pánik, illetve a telefonos szolgáltatók kevésbé vonzó ajánlatai arra késztették az embereket, hogy nyissanak a megfizethetőbb alternatívák felé.

A szakértők valószínűleg nem tévednek, mert az első hat helyezett között csupán egyetlen prémium kategóriás okostelefonra bukkanhatunk, ami nem más, mint a Samsung Galaxy S20+, a készülék az eladásai alapján a harmadik helyre került, 2020 első negyedévben pedig az értékesített Android mobilok 1,7 százalékát tette ki. Habár a Galaxy S20 Ultra a vártnál sokkal jobban teljesített, erre a listára nem jutott fel, de még az alap Galaxy S20 sem.

A dél-koreai cég olcsóbb telefonjai viszont megtalálták az útjukat a vásárlók szívéhez, az olyan belépőszintű készülékek, mint a Galaxy A10s vagy a Galaxy A20s, igencsak jól fogytak 2020 első negyedében. A Xiaomi Redmi Note 8 már egy jóval nagyobb tudású modell, de a kiváló ár/érték aránynak köszönhetően ez is fel tudott kerülni a listára.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid