Ezért fogytak el szinte azonnal bizonyos termékek az eMAG Black Friday-en

0

Múlt hét pénteken tartották az eMAG Black Friday akcióit, ami idén is nagy siker volt, rengetegen keresték fel az oldalt ezen a napon. Ugyanakkor nem volt mindenki elégedett, számos panasz érkezett amiatt, hogy a legjobb ajánlatok szinte azonnal elfogytak, mintha nem is lettek volna készleten.

A 2020-as eMAG Black Friday-en a magyar vásárlók 3,1 millió oldallátogatást és 6,9 milliárd forintos forgalmat generáltak. A november 20-án zajlott fekete pénteken több mint 152 ezer rendelést adtak fel, és több mint 293 ezer terméket vásároltak. Az egyedi ajánlatok közül két gépjárműre és tizenkettő féldisznóra is érkezett rendelés, de a belföldi szállások is népszerűek voltak.

Az oldalt reggel 7 óra 7 perckor nyitották meg, de sokan csalódottan tapasztalták, hogy a kinézett termék máris elfogyott. Az eMAG közleménye szerint a leggyorsabban, az indulást követő mindössze 39 másodperc alatt az akciós árú iPhone SE 2020-as modellje fogyott el, amelyből 140 darab állt rendelkezésre. Kétszáz darabos készlettel indult az AMD processzoros, 15,6 colos Lenovo notebook értékesítése, de így is 46 másodperc alatt fogyott el a teljes fekete pénteki készlet. A jelentősen leértékelt, 32 colos Star-Light lapostévéből pedig 50 másodperc alatt vették meg mind a 400 darabot a vásárlók.

Úgy néz ki tehát, hogy volt valós készlet ezen termékek esetében is, de egyszerűen annyian akartak lecsapni rájuk már az induláskor, hogy nem sikerült mindenkinek vásárolni belőlük. A legforgalmasabb időszakban egyidőben majdnem 200 ezer felhasználó böngészte az eMAG oldalát és applikációját, vagyis óriási volt a versenyfutás a legjobb ajánlatokért.

Igazából azoknak volt esélyük az elsőként kifogyott termékekre lecsapni, akik mindent villámgyorsan és szinte hibátlanul csináltak, el volt mentve előre a kosarukba az áru, és minden más adatot is megadtak előre. Illetve ahogy azt már előre jeleztük, az alkalmazáson keresztül voltak a legjobb esélyek, mert itt kicsit hamarabb élesítették a webáruházat.

Érdekesség, hogy egy hazai vásárló átlagosan 34 ezer forint értékben adott le rendelést, de akadt olyan felhasználó is, aki 1,7 millió Ft értékben vásárolt ezen a napon.

Idén a járványhelyzet nyomán a háztartási eszközök és tisztítószerek voltak a Black Friday legnépszerűbb termékei, ezekből több mint 43 ezer darabot rendeltek. A játék/baba-mama termékek közel 42 ezres eladott termékkel a második helyre futottak be, a harmadikra pedig a mobil eszközök közel 31 ezer darabos eladással.

A Black Friday-es rendelések teljesítését idén december 4-ig vállalja az eMAG, de a rendelések 70 százaléka várhatóan 5 napon belül eljut majd a vásárlókhoz. Idén először az eMAG Black Friday-án megrendelt termékeket személyesen is át lehet venni a vállalat két budapesti, illetve pécsi üzletében, amelyekben a járványhelyzet miatt fokozott biztonsági intézkedésekkel óvják mind a vásárlók, mind a személyzet egészségét.

Forrás: eMag

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid