A Xperia 10 III lesz a Sony első középkategóriás 5G mobilja

0

Felsőkategóriás 5G Sony mobil már van a piacon, nem is egy, hanem kettő, így aztán bőven megérett a japán gyártó arra, hogy végre olyan középkategóriás ajánlatokat is kínáljon, amelyek támogatják az új generációs telekommunikációs szabványt. A legfrissebb értesülések szerint egy olyan készüléken dolgoznak, amelynek burkolata alatt Snapdragon 690 lapkakészlet teljesít szolgálatot, és nagy valószínűséggel a Sony Xperia 10 III mobilról van szó.

Értesülések szerint a japánok jelenleg is gőzerővel dolgoznak két okostelefonon, az egyik burkolata alatt Snapdragon 875 dolgozik, ez nyilvánvalóan a következő Xperia 1 zászlóshajó lehet, mivel a következő Xperia 5 valószínűleg a 2021 második felében debütálhat. Bennünket viszont most a másik mobil érdekel.

Aki tud a sorok, illetve a kódok között olvasni, sok érdekességre lelhet, az SM6350 a Snapdragon 690 modellszáma

Az Xperia 10 III belsejében tehát Snapdragon 690 lapkakészlet végezheti a számításokat, ami a legolcsóbb 5G-s Qualcomm lapka jelenleg. A processzort a Samsung gyártósorain készítik, 8 nanométeres eljárást alkalmazva. A CPU összesen két nagy teljesítményű Cortex-A77, valamint összesen hat Cortex-A55 magot dolgoztat, utóbbiakat a kevésbé erőforrásigényes feladatokra tartogatja a lapkakészlet. A grafikus gyorsítás feladatát egy Adreno 619L GPU végzi, ami támogatja az 1080p+ felbontású képernyőket akár 120 Hz-es képfrissítési ráta mellett. A lapkakészlet mellé X51 modem jár, amely lehetővé teszi a 2,5 Gbps letöltési sebességet 6 GHz alatti 5G kapcsolat igénybevételével, valamint az 1,2 Gbps LTE sávszélességet, az mmWave viszont nem támogatott.

A jelenlegi Xperia 10 II készüléket februárban mutatták be egy zászlóshajó és egy belépőszintű mobil társaságában, tehát az Xperia 10 III is ekkortájt érkezhet jövőre.

Nodar Sikharulidze, jelen hírek szivárogtatója még azt is állítja, hogy a Sony-nak van egy MediaTek Helio P35 processzorral felszerelt okostelefon is a tarsolyában, amelyen jelenleg is dolgoznak, gyanítjuk, ez csakis az Xperia L5 lehet.

Hogy a csúcskategóriáról is pletykáljuk egy kicsit, az úriember fülesei szerint az Xperia 1 III-nak több, mint négy kamerája lesz, ami komoly váltás lesz a gyártó számára, ami eddig megrögzött módon ragaszkodott a tripla kamerás hátoldali képrögzítő rendszerekhez. Ha az ütemterv megegyezik a tavalyival, akkor február végén együtt fogják bejelenteni az Xperia 1 III, 10 III és L5 modelleket.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid