Úgy néz ki, mégis lesz Huawei P50

0

A Huaweinek elég nagy problémákkal kell szembenéznie az amerikai tiltások miatt, és eddig a következő csúcskategóriás széria, a P50 érkezése is kérdéses volt. Egy friss jelentés szerint azonban gőzerővel készülnek a 2021-es csúcsmodellek, ráadásul a gyártó saját hardverével, ami eléggé meglepő.

Mivel a Kirin chipeket gyártó TSMC-re is vonatkoznak a tiltások, így leállt a Huawei saját hardvereinek az előállítása. A korábbi hírek szerint nem tudnak többet berendelni a csúcskategóriás Kirin 9000-ből, a már felhalmozott készletek pedig csak a Huawei Mate 40 mobilokra elegendők. Jogosan gondolták tehát sokan, hogy talán nem is lesz Huawei P50, vagy ha igen, akkor valamilyen más hardverrel, a legfrissebb információk szerint azonban szó sincs erről.

Egy dél-koreai lap, a The Elec azt írja, hogy 2021 első felében meg fognak jelenni a P50 mobilok, ráadásul az eredeti terveknek megfelelően a gyártó saját 5G-s csúcslapkájával, a Kirin 9000-rel. Ennek állítólag az az oka, hogy a Huaweinek van elegendő készlete a processzorból, így még le tudják gyártani a következő zászlóshajó készülékeket.

Az is kiderült a jelentésből, hogy OLED kijelzővel jönnek a Huawei P50 mobilok, és a paneleket a Samsung, valamint az LG szállítja majd. Mindez jó hír a vállalat rajongóinak, ugyanakkor a szoftveres oldalon továbbra is ott lesz egy nagy probléma, a Google-szolgáltatások hiánya, legalábbis jelen állás szerint. Sokan abban bíznak, hogy az új amerikai elnök majd feloldja a szankciókat, de erre viszonylag kicsi az esély.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid