Ezért késik a Nokia új csúcsmobilja

0

A Nokia 9 PureView nem egy túlzottan friss mobil, és amikor megjelent, már akkor sem volt éppen modern, hiszen az aktuálisnál egy évvel korábbi hardvert kapott. Az utóddal állítólag nem szeretne ebbe a hibába esni a márkát kezelő HMD Global, ezért inkább később adják ki a készüléket.

A Nokia 9 PureView 2019 februárjában mutatkozott be, mégpedig Snapdragon 845-tel, miközben a vetélytársakban már a 855 dolgozott. Nem is lett túlzottan nagy siker a telefon, mondjuk nem feltétlenül a hardver miatt, hanem mert az 5 kamerás rendszer eléggé alulteljesítette a várakozásokat. Az utódról már hallani egy ideje, eredetileg Snapdragon 855-tel érkezett volna, majd később 5G-s változatról és Snapdragon 855+ lapkáról szóltak a hírek. 2020-ban viszont már a Snapdragon 865 lesz az aktuális csúcshardver, ezért a HMD Global a hírek szerint későbbre csúsztatta a megjelenést.

Nokia 9 PureView

Az új csúcsmodell a hírek szerint Nokia 9.2 néven érkezik, ami már csak azért is érdekes, mert a 9.1 kimaradt, de muszáj összhangba hozni az elnevezéseket. A készülék eredetileg 2019 második felében jelent volna meg, majd később 2020 tavaszára tolták a tervezett debütálást, a legfrissebb hírek szerint pedig egészen 2020 őszéig várnunk kell rá. Persze addig sem maradunk új Nokia telefonok nélkül, lesz a vállalatnak egy kicsit olcsóbb 5G-s telefonja is Snapdragon 765 processzorral, ez talán már most februárban bemutatkozik.

Via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid