Ezért nem fog még a Note 9 sem kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót kapni

0

Az idei év egyik legnagyobb újításának tartják ezt az azonosítási módszert, ám úgy tűnik, hogy a Samsung egyelőre nem fogja ezt felhasználni, mivel szerintük nem elég megbízható a megoldás.

A piacon már most is találunk olyan mobilt, ami ezt a technológiát használja (Vivo X20 Plus UD), és ugye tudjuk, hogy ez a megoldás kizárólag OLED kijelzővel működőképes, éppen ezért mindenki azt várta, hogy a Samsung is alkalmazni fogja.

Ming-Chi Kuo, a KGI elemzője szerint azonban ez nem így lesz, mivel a technológiai nehézségek miatt egyelőre hanyagolja majd ezt az újítás a dél-koreai vállalat. Emiatt a Galaxy Note 9 valószínűleg marad majd a már jól bevált hátul elhelyezett ujjlenyomat-olvasónál.

A Vivo Apex már nem csak egy ponton fogja érzékeli az ujjlenyomatunkat

Főleg a megbízhatóságával kapcsolatban vannak fenntartásaik, mivel még elég friss a fejlesztés, és pl. a Vivo X20-nál is van rá panasz. A két legnagyobb probléma egyike, hogy az időjárás is kihatással van a működésére, ami nem túl biztató (esős idő, nagyon hideg, stb.).

A másik problémát az üvegfóliák okozzák, ami mostanra nagyjából alapnak számít, hiszen rendkívül hasznos dolog, ezért majdnem mindenki ilyet használ. Állítólag ezek eléggé megnehezítik az azonosítás menetét, mivel kevésbé lesz érzékeny az olvasó.

Forrás: Phonearena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid