Bemutatták a ZTE Nubia N3-at

0

A ZTE által gardírozott Nubia sub-brand egy vadonatúj készüléket mutatott be a gyártó szülőhazájában, Kínában. A frissen leleplezett Nubia N3 hatalmas akkumulátort és méretes kijelzőt kapott, amelyet alig szegélyez keret. A legjobb hír pedig az, hogy nincs semmilyen szigetecske, azaz “notch” a felső részen. 

A mobil 5.99 hüvelykes IPS kijelzővel büszkélkedhet, amelyen 2160×1080 pixel sorakozik, pontosan úgy, ahogyan egy 18:9 képarányú megjelenítőtől várható. A képernyő takarásában az egyik legfontosabb hardveres összetevő a Qualcomm által gyártott Snapdragon 625 lapkakészlet, amit megtoldottak 4 GB RAM-mal plusz egy 64 GB-os, bármikor bővíthető háttértárral. Az apró alkatrészek energiaellátást egy 5000 milliamperórás akkumulátor biztosítja, ami vélhetően komoly üzemidővel kecsegtet. Az aksi 18W-os gyorstöltést is támogat.

Picit savanyú szájízzel írjuk, hogy a telefonon jelenleg Android 7.1 Nougat rendszer fut, és mivel ez a készülék elsődlegesen a kínai piacra lett szánva, megkapta a gyártó saját fejlesztésű interfészét is, a Nubia UI-t. Ha lesz belőle globális verzió, akkor azon egy módosításoktól mentes stock Android rendszer futhat majd.

A hátlapi kameramodul szenzorainak felbontását egyelőre nem tette közzé a gyártó, de a chipsetet ismerve két maximálisan 13 megapixeles érzékelő lehet, hiszen ennyit támogat a lapka. A frontoldalon 16 megapixeles kamera található, ez áll majd a szelfizésre vágyók rendelkezésére.

A Nubia N3 március 24-től lesz kapható a vállalat hazájában, obszidiánfekete, űrarany és nebulavörös színekben. Nem semmi fantázianevek… Az árat egyelőre nem ismerjük, de bízzunk a legjobbakban. Amúgy a telefon alapvetően pionírnak mondható, mert ez az első olyan középkategóriás Nubia modell, ami hosszúkás kijelzővel érkezett. Annak pedig nem tudunk elégszer örülni, hogy mindenféle notch, szigetecske, bevágás, és más hasonló nélkül.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid